[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u ponedjeljak popodne krenuli u novi radni tjedan i pripreme za utakmicu s Hajdukom. Dečki će na gostovanje u Split otputovati u subotu, dok će na Poljud istrčati u nedjelju u 19 sati gdje će pokušati isprati gorak okus iz usta nakon domaćeg poraza od Lokomotive. Jasno je kako će to biti itekako teško, pogotovo kada se uzme u obzir da je pulski prvoligaš bez pobjede od desetog mjeseca prošle godine. Međutim, to ne znači da se treba predati kada se prođe Učka, već se svim snagama i hrabrom igrom treba boriti i pokušati doći do pozitivnog rezultata.

Trener Panadić je za prvi dan priprema za Hajdukovce svojim dečkima dao trening koji se većinom sastojao od igre na skraćenom terenu, ševe i trke.

Žižić i Vuković odvojeno, Iveša van pogona

Kako su se u posljednje vrijeme nerijetko žalili na umor, Josip Vuković i Nikola Žižić dobili su poštedu od trenera te će ovaj tjedan trenirati odvojeno od momčadi. Točnije, s ekipom će odrađivati zagrijavanje, ali će drugi dio treninga provesti uz lakšu trku kako bi se uspjeli dobro odmoriti i kako bi svježih mišića i glava ušli u posljednji dio sezone.

Vanja Iveša bio je jedini koji nije trenirao s momčadi u Štinjanu jer je dobio poštedu zbog temperature.[:]