[:hr]Borbeni prvi napadač Istre 1961, Argentinac Ignacio Varela, u zeleno-žutom dresu je do sada odigrao pet utakmica u kojima je zabio jedan gol. Bio je to gol protiv Zagreba nakon kojeg nije uspio tresti mreže suparničkih momčadi. Svjestan je kako će Istra 1961 trebati njegove golove u borbi za višu poziciju na tablici i kako je pred njim i suigračima puno posla kako bi se dostigao taj cilj. – Slabo stojimo na tablici i jasno je da to moramo popraviti. Sažeo je Varela problem pulskog prvoligaša i nastavio. – Mislim da trebamo puno toga popraviti, a i za sebe mogu reći da se moram popraviti jer se ipak za golove prvo mene pita. Trebamo momčadski ispraviti greške i početi osvajati bodove kako bi izbjegli kvalifikacije. Ne igramo loše, ali nam lopta ne želi ući u gol. Zato moramo nastaviti raditi, biti jaki u glavama i napredovati kako bi mogli početi pobjeđivati.

Zabio je u svojoj premijeri u dresu Istre na utakmici protiv Zagreba, ali mu od tada traje golgeterski post. – Krenulo me dobro i zabio sam gol na jako teškom i blatnjavom terenu u Zagrebu. U ostalim utakmicama, pogotovo protiv Rijeke i Dinama, je bilo teško doći do gola pa sam imao malo prilika za zabiti.

Zeleno-žuti će u subotu igrati prijateljsku utakmicu protiv Udinesea u kojoj će se uigravati za ono puno bitnije, utakmicu s Lokomotivom. – Bit će to lijepa utakmica protiv talijanskog prvoligaša koja će nam dobro doći kako bi popravili neke manjkavosti u igri. Trebamo se što bolje pripremiti za utakmicu s Lokomotivom kako bi osvojili tri boda. Tu utakmicu jednostavno moramo pobijediti jer ako ne uspijemo ćemo jako teško dostići Osijeka. Do kraja prvenstva ostaju 24 boda i moramo ih dosta osvojiti kako bi izbjegli doigravanje. Zaključio je napadač Zeleno-žutih.[:us]Istra 1961 first striker, Argentinian Ignacio Varela, in a green-yellow jersey has played five games in which he scored one goal. It was a goal against Zagreb that is still his only goal for the team. He is aware that Istra 1961 needs his goals in the fight for a higher position on the table and that there is a lots of work before him and his teammates to reach that goal. – We stand poorly on the table and it is clear that we have to fix it. I think we need to change a lots of things and I can say for myself that I need to fix something and start to score goals. Because I’m the main responsable for scoring goals in the team. We need to correct the errors and start to win points in order to avoid qualifications. Actually, we don’t play bad, but the ball don’t want to go in the goal. Therefore, we must continue to work, be strong in minds and move forward in order to start winning.

The Green and yellows will play a friendly match on Saturday against Udinese in which the team will do the preparations for the more important match against Lokomotiva next Saturday. – It will be a nice match against an Italian first division team that will come in handy to fix some flaws in our game. We need to prepare really well for the match with Lokomotiva because we must win three points. By the end of the championship there is 24 points remaining and we have to win enough to avoid the playoffs.[:]