[:hr]Završila je prva faza natjecanja na Trofeju Istra. Nakon tri odigrana kola Lokomotiva i Hajduk će kao najbolji u skupinama igrati u finalu 1. međunarodnog Trofeja Istra, Istra i Udinese će igrati za treće, a Dinamo i Olimpija za peto mjesto.

Istra 1961 i Lokomotiva su u subotu popodne na Drosini odigrali bez golova, dok su Hajduk i Udinese odigrali 1:1. Talijani su poveli u 68. minuta, ali su Hajdukovci izjednačili pet minuta prije kraja i tako si osigurali mjesto u finalu.

Skupinu A su tako Splićani i Talijani završili s četiri boda, ali zbog bolje gol razlike će Hajduk igrati u finalu, a Udinese za treće mjesto. Dinamo kao posljednje plasirana momčad bez osvojenog boda će igrati za peto mjesto.

U skupini B će prvoplasirana Lokomotiva s četiri osvojena boda igrati u finalu protiv Hajduka, Istra 1961 s dva osvojena boda za treće mjesto, a Olimpija s jednim bodom za peto mjesto.


Skupina A, 3. kolo: Udinese Calcio – HNK Hajduk 1:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Djoulou (68′) 1:1 Bradarić (75′)
Žuti kartoni: Brunetti, Ermacora (Udinese) Budalić, Barišić, Skorup, Vidović (Hajduk)

Udinese: Savoldelli, Pieve, Geromin, Brunetti, Vasko, Parpinel, Melissano, Santos, Ruscio, Varesanović, Ermacora.

Hajduk: Ljubić, Budalić, Bradarić, Batarelo, Barišić, Galić, Pasariček, Delić, Teklić, Vujčić, Rakić. Još su igrali: Skorup, Vidović.


Skupina B, 3. kolo: NK Istra 1961 – NK Lokomotiva 0:0

Žuti kartoni: Urošević, Trešnjić, Marić (Istra 1961) Brezina (Lokomotiva)

Istra 1961: Tomišić, Da. Moravac, Miljanić, Urošević, Trešnjić, Matteoni, Blašković, Marić, Radetić, Bilić, Medić. Još su igrali: Magdić, Sušac, De. Moravac, Ramadani, Čorak.

Lokomotiva: Vasilj, Brekalo, Filipović, Brezina, Kolega, Vinogradac, Biškup, Rihter, Skansi, Majcenić, Čelepirović. Još su igrali: Perić Komšić, Drobnak, Prpić, Krainović.[:]