[:hr]Prva lasta koja je sletjela u pulsko gnijezdo je Šime Gržan. Brzonogi krilni napadač u Istru 1961 je stigao nakon dvije godine provedene u Lokomotivi, a potpisat će ugovor s pulskim prvoligašem u trajanju od dvije i pol godine. Karijeru je započeo u Zadru gdje je prošao školu nogometa i naposljetku zaigrao u seniorskoj momčadi.

Kada sam iz Zadra došao u Lokomotivu nisam pre više igrao, ali sam se na kraju ipak uspio izboriti za mjesto u momčadi. Međutim, dogodila se promjena trenera pa sam opet završio na klupi. Rekao je Šime koji bi, kako i sam kaže, u Istru trebao donijeti hitrinu i prodornost po krilu. Pojasnio je i kako je došlo do promjene sredine. – Dobio sam poziv iz Istre 1961, a kako nisam igrao u Lokomotivi, odlučio sam prihvatiti novi izazov u mojoj karijeri i doći u Pulu.

Protiv Istre 1961 je igrao u više navrata, što u dresu Zadra, što Lokomotive, a u novom klubu je našao i neke bivše suigrače. – S Heisterom sam igrao u Zadru, dok sam s nekim dečkima igrao za mladu reprezentaciju. Mala je zemlja, većinom se svi znaju s travnjaka tako da sam zapravo dosta dobro upoznat s mojom novom ekipom. Drago mi je da sam došao i vjerujem se da ću pokazati sve što znam. Kada sam upoznao trenera mi je poželio sreću i poručio da odmah krenem s napornim radom.

Šime je nekoliko riječi rekao o željama za drugi dio sezone. – Prije svega bih želio da počnemo dobro igrati, da dobro krenemo u drugi dio sezone i da se što prije primaknemo sredini. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti u tome. Zaključio je novi igrač pulskog prvoligaša.[:]