[:hr]Pobjedom od 2:0 protiv Krškog su nogometaši Istre 1961 uspješno završili slovenski dio priprema. U utakmici u kojoj se većinu zanimljivog događalo u drugom poluvremenu su Zeleno-žuti bilo ti koji su stvarali prilike, a na kraju su ih uspjeli iskoristiti dvije. Ne bi bilo nezasluženo da su dečki pospremili još koju loptu u mrežu i slavili s većom razlikom.

Iako se očekivalo da će trener Panadić na teren poslati uvjetno rečeno prvu momčad, odnosno dečke koji bi mogli istrčati za tjedan dana protiv Osijeka, pulski strateg je protiv Krškog dao priliku većini igrača. U prvom poluvremenu je Panadić isprobao formaciju 4-4-2, a u drugom poluvremenu 4-2-3-1. Za koju će se trener odlučiti znat ćemo sljedeće subote u 19:00 sati.

Što se same utakmice tiče, većim djelo je tekla u jednom smjeru. Tome u prilog ide činjenica da su Zeleno-žuti poveli već u 13. minuti preko Gržana na asistenciju Prelčeca i da su Slovencima dopustili tek nekoliko poluprilika i jednu vrlo opasnu situaciju pred Ivešom. Vratar Istre se nije dao iznenaditi te je u 34. minuti dobrom reakcijom spasio svoj gol. Od napadačkog tandema Istre Roce – Ljubanović je u prvom poluvremenu opasniji po gol Krškog bio Roce koji je u par navrata prijetio vrataru slovenskog sastava. Ipak, napadači Istre u prvih 45. minuta nisu uspjeli naštimati nišanske sprave.

Isto se može reći i za drugo poluvrijeme u kojem je Varela potrošio pet vrlo dobrih, čak i odličnih prilika za gol. Argentincu na žalost u subotu nikako nije išlo. S druge strane Slovenci nisu nikako uspijevali doći do daha, a veliku terensku dominaciju i igračku inicijativu su Puležani ipak uspjeli naplatiti golom. Igrala se 73. minuta kada je Polić ubacio iz kornera, Gojković glavom prebacio za Georgieva koji je iz blizine loptu pospremio u mrežu.

Svoje prve minute u dresu Istre je odigrao Valentino Stepčić. Točnije, Labinjan je odigrao pola sata u kojim je dvaput prijetio protivničkom vrataru.

Dobra utakmica Istre koja je morala završiti s više golova u mreži protivničke momčadi. Dečki su od trenera dobili dva slobodna dana, a ligaški ritam treninga se nastavlja u utorak.
KRANJ – Športni park. Prijateljska utakmica, 9. srpnja 2016., 17:30.
Gledatelja: 50

Sudac: Andrej Žnidaršič (Kranj)
Strijelci: 0:1 Gržan (13′), 0:2 Georgiev (73′)

Krško: Zalokar, Štefanac, Dušak, Vuklišević, Šturm, Jrečič, Splier, Sikošek, Pavić, Čeh, Dangubić. Još su igrali: Bučer, Hageta, Moravac, Vokič, Drnovšek, Mensah.

Istra 1961:

1. poluvrijeme: Iveša, Kelmendi, Hadžić, Žižić, Heister, Gržan, Medić (od 35. Barišić), Prelčec, Burić (od 29. Jokić), Ljubanović, Roce.

2. poluvrijeme: Iveša, Mišić, Gojković, Georgiev, Jurkić, Polić, Barišić (od 60. Stepčić), Bouhna, Hong, Collins, Varela.[:]