[:hr]Svlačionica Istre 1961 od ovog tjedna broji pet članova manje. Naime, redove pulskog prvoligaša su napustili Neven Vukman, Marin Matoš, Šime Gregov, Toni Grković i Dennis Salanović. Od petorice igrača koji više nisu u pulskim redovima, Vukman, Matoš i Gregov su većim djelom prošle sezone bili prvotimci, a najviše je nastupao Gregov koji je u cijeloj prošloj sezoni skupio 29 ligaških nastupa. Ove godine su dečki izgubili status, a najviše je nastupao Toni Grković koji je ove sezone skupio šest ligaških nastupa.

Šime Gregov je u Istru stigao prošle sezone, a u Zeleno-žutom dresu je odigrao 33 ligaške utakmice i pritom zabio jedan gol. Matoš je isto stigao prošle sezone, a odigrao je utakmicu više od Gregova i zabio ukupno tri pogotka. Vukman nije zabio u dresu Istre i posljednju sezonu i pol je skupio 28 nastupa. Od petorke je najmanje ligaških nastupa u dresu Istre skupio mladi napadač i reprezentativac Lihtenštajna Dennis Salanović koji je nastupao osam puta, bez učinka. Toni Grković je pak prošle sezone većinom nastupao za drugu momčad, a za prvu momčad je nastupao devet puta.

Svim dečkima zahvaljujemo na zaista profesionalnom pristupu i na svemu što su dali u zeleno-žutom dresu te im želimo puno sreće u nastavku karijera.[:us]From this week Šime Gregov, Marin Matoš, Toni Grković, Dennis Salan ović and Neven Vukman are no more members of Istra 1961. The guys lost their place in the first team and they will find another club where they will play more. We thank them for all they did in the green and yellow shirt and we wish them luck in their footballers careers.[:]