[:hr]Novi napadač Istre 1961, stasiti Sandro Gotal, obratio se novinarima na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na Drosini. Gotal je u Pulu stigao prije manje od dva tjedna, a svoju bi premjeru u zeleno-žutom dresu trebao imati ove nedjelje u Splitu protiv Hajduka. – Jako sam sretan što mi je Istra 1961 dala šansu da se vratim u hrvatski nogomet, a ja ću dati sve od sebe kako bi pomogao Klubu. Uvodne su riječi našeg novog napadača koji je nešto više rekao o gradu i svojoj novoj ekipi. – Dobro sam se snašao u Puli. Nije veliki grad, ali je lijep. Sličan je kao Split, ima puno turista, ali ja većinom vrijeme provodim na stadionu i kod kuće. Što se naše momčadi tiče, došli smo iz cijelog svijeta i mislim da se još nismo svi snašli najbolje. Međutim, sada će nam ova stanka jako dobro doći kako bi se uigrali i još bolje upoznali.

Sandro bi svoju prvu utakmicu od povratka u Hrvatsku trebao odigrati upravo protiv svog bivšeg kluba. – To je za mene posebna utakmica, ali profesionalac sam i osjećaje ću ostaviti sa strane. Dat ću svoj maksimum i nadati se pozitivnom rezultatu. Kaže Gotal koji je prokomentirao i sinoćnje ispadanje Hajduka iz Europske lige, što ga je podsjetilo na boravak u Splitu i sličnu situaciju koju je proživio u splitskom klubu. – Znam kakvi su osjećaji jučer bili na utakmici, slično kao i kada sam ja bio tamo. Oni su sada igrali protiv jakog Evertona, mi protiv Dnipra koji je na kraju igrao finale. Takav je nogomet. Ovaj put nisu uspjeli tako da će se sada fokusirati samo na ligu. Rekao je Gotal koji smatra kako Hajdukovci neće imati problema s nedjeljnom utakmicom zbog jučerašnjeg ispadanja iz Europske lige. – Oni imaju široki kadar i dosta veliku kvalitetu i zato smatram da jučerašnja utakmica neće imati utjecaja na onu nedjeljnu. Neovisno o tome tko igrao za njih mi gledamo sebe i kako dati maksimum.

Za kraj Gotal je nadodao. – Mislim da sam se dobro spremio, ali mi trenutno nedostaju utakmice. Tako da sam uvjeren da će moja forma rasti iz utakmice u utakmicu.[:]