[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u srijedu popodne u Novoj Gorici odigrali svoju drugu pripremnu utakmicu, prvu protiv jačeg protivnika. Susret je završio bez golova, uz nekoliko dobrih prilika sa svake strane koje su ipak ostale neiskorištene. Kako bilo, utakmica je odlično poslužila treneru Panadiću koji je na djelu još jednom mogao vidjeti naše juniore i igrače na probi, uz Georgieva koji je odigrao svoje prve minute u dresu Istre 1961.

Prvo poluvrijeme je prošlo uz izjednačenu igru i borbu na sredini terena. Velik broj igrača na probi i juniora u momčadi Istre 1961 nije se pre više osjetio u igri Zeleno-žutih koji su vrlo dobro zatvarali puteve prema svom golu, dok su prema naprijed rastrčani Ljubanović i Min u nekoliko navrata prijetili domaćem golmanu.

Najbolju priliku u prvom djelu susreta su imali domaći u 33. minuti kada se Osuji našao sam na lijevoj strani obrane Zeleno-žutih i zapucao prema Brkiću. Srećom po Puležane, lopta je prošla pored gola. U ostalim situacijama su se Goričani zaustavili na opasnim centaršutevima pred golom protivnika bez konkretnog učinka.

S druge strane su nogometaši Istre 1961 u nekoliko navrata došli pred gol domaćih, a najopasniju situaciju su stvorili juniori Ljubanović i Barišić. Naši mladići su izigrali obranu Gorice, a u završnici se našao Barišić koji je iz dobre pozicije pucao preko gola.

Trener Panadić je na poluvremenu izmijenio kompletnu momčad s iznimkom Kemlmendija i Jurkića koji su ostali u igri, dok su kao stoperski par po prvi put zaigrali Žižić i Georgiev. Iako su momčadi i dalje bile izjednačene, domaći su ti koji su bili nijansu konkretniji prema naprijed. Najbolju priliku u dotadašnjem djelu susreta su stvorili preko Humara početkom drugog poluvremena kada je slovenski igrač prevario Žižića i Georgieva i pucao pored gola. Zeleno-žuti su jednu od boljih prilika pak imali u 70. minuti kada je Rašić izborio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora iz kojeg je dobrano namučio vratara domaćih u spašavanju gola.

Par minuta prije kraja se Rašić opet našao u odličnoj poziciji za gol, par metra ispred vrata domaćih, ali mu je vratar Gorice na vrijeme ušao u udarac. U nastavku akcije i kontre domaćih se Franciosi našao sam ispred Iveše, ali je Vanja odličnom reakcijom spasio svoj gol.

Gorica: Sorčan, Gregorič, T. Kavčič, Jogan, Škarabot, Kolenc, Kapić, Kotnik, Kotnik, Osuji, Arčon, Burgič. Još su igrali: Štrukelj, Curk, Celcer, Boben, Cindrič, Grudina, Humar, Franciosi, Wilson, Nagode, M. Kavčić.

Istra 1961:

1. poluvrijeme: Ivušić (od 32. Brkić), Kelmendi, Gojković, Mitrovski, Jurkić, Urošević (od 29. Barišić), Prelčec, Jokić, Min, Burić, Ljubanović.

2. poluvrijeme: Brkić (od 63. V. Iveša), Kelmendi (od 63. P. Iveša), Žižić, Georgiev, Jurkić, Medić, Barišić (od 63. Marić), Vučemilović, Marinčić, Rašić, Varela.[:]