[:hr]Vrlo vrijedna pobjeda Istre 1961 na Drosini protiv zaprešićkog Intera! Zeleno-žuti su se pokazali u vrlo dobrom svijetlu te su u potpunosti zasluženo svladali goste iz Zaprešića uz pogodaka Rocea iz penala.

Zeleno-žuti su zaigrali u očekivanom sastavu, sa Žižićem i Mitrevskim na stoperskim pozicijama.

Zeleno-žuti su tijekom cijelog susreta bili konkretniji i opasniji po protivničkom golu. Kontrolu igre su Interu pustili tek u par kraćih razdoblja u kojima Zaprešićani ipak nisu uspjeli prodrijeti do gola Iveše. Pošlo im je ipak to za nogom jednom, u 72. minuti kada se nakon ubačaja iz slobodnog udarca Begić našao sam ispred Iveše. Gostujući igrač je u dva navrata pokušao svladati našeg vratara, ali je Vanja s dvije sjajne intervencije uspio spasiti svoj gol. Osim toga, Interovci su pokušali tek još nekoliko puta udarcima iz daljine, ali bezopasno i bezuspješno. Sve ostalo pripalo je Zeleno-žutima.

Zeleno-žuti su stalno bili blizu opasnih situacija, a nerijetko su probijali blok Zaprešićana koji su imali podosta problema s prodorima igrača Istre. Solomon je imao nekoliko prilika za uposliti suigrače, ali povratne lopte nisu prolazile. Na brojnim ubačajima su naši dečki bili kratki, a udarci s 20-ak metara su završavali pored gola, u bloku ili u ruke Čovića.

Jednu od opasnijih prilika su nogometaši Istre 1961 stvorili u 53. minuti kada je lijepu kontru Roce umjesto udarcem završio nepreciznim dodavanjem za Solomona. Vodstvo je napokon stiglo u 63. minuti kada je požrtvovni Gržan ušao između dva igrača gostiju koji su ga srušili, a Roce je preciznim udarcem s bijele točke svladao Čovića. Dalo je to novi zalet našim igračima koji su nakon par minuta mogli povećati vodstvo. Lijepa lopta Gržana za Rocu gurnula je našeg napadača u sjajnu priliku, ali je Čović spasio svoj gol.

U 83. minuti je Istra opet bila u sjajnoj prilici za povećanje vodstva, ali je Čović van svog kaznenog prostora srušio Solomona i tako zaradio crveni karton. Do kraja utakmice su Zeleno-žuti kontrolirali igru i sačuvali minimalno vodstvo za tri boda vrijedna petog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.[:us]Istra 1961 managed to win against Inter for three important points that launched our guys on the 5th position on the league table. Goran Roce scored the only goal of the match from a penalty kick that was done on Šime Gržan. A really good job from coach Tot and the Green and yellows.[:]