[:hr]Zeleno-žuti se polako spremaju za utakmicu šestog kola i gostovanje u Vinkovcima kod Cibalije. Dečki i dalje traže svoju prvu pobjedu u novom prvenstvu, a jedan od igrača od kojih se očekuje konkretan obol dugo očekivanom trobodu je Goran Roce.

Napadač pulskog prvoligaša se prvo s nekoliko riječi osvrnuo na utakmicu sa Slavenom i kako ju je on vidio. – Vidio sam utakmicu u kojoj smo mi bili ti koji su cijelu utakmicu tražili gol i pokušavali doći do tri boda. S druge strane smo njih totalno onemogućili da nam zaprijete i mislim da se sve to jasno vidjelo na terenu. Ipak, nama je za postizanje gola trebala još jedna dodatna stepenica da bi ta lopta ušla u mrežu, ali na žalost to nismo dočekali ovu utakmicu. Međutim, ubrzo je sljedeća pa idemo dalje.

Obrana Zeleno-žutih reagirala je jako dobro i u potpunosti blokirala sve napade opasnog gosta. – Obrana sigurno funkcionira sve bolje, a za to mislim da zaslugu uz braniče ima i cijela momčad i svi igrači. Nekako smo kompaktniji, bliže smo jedni drugima, ali i protivničkoj ekipi kada nam dođe u zonu gdje se držimo zajedno. Tako da i ako netko ispadne ili protivnički igrač prođe našeg, tu je uvijek netko da zatvori prostor. To je dobro jer je dobra obrana temelj cijele ekipe. Sada međutim moramo dignuti kvalitetu i u fazi napada na jednu veću razinu i pokušati što prije doći do pobjede.

Zeleno-žuti nakon pet odigranih kola imaju samo dva postignuta pogotka. Čini se kako u napadu Istre uvelike nedostaje Stepčić koji bi svojim povratkom i uz dolazak Marija Lucija itekako trebao pojačati ofenzivnu liniju Puležana. – Stepčić sigurno nedostaje našoj igri jer odlično donosi loptu iz faze obrane u fazu napada. Dok se ne vrati na teren mislim da tu istu ulogu može odlično odraditi novi igrač Mario Lucio. Vidim ga u stvarno dobrom stanju, na treningu je odličan, stalno traži loptu, stalno traži suradnju i rješenja prema naprijed. Kako bilo, nadam se da će se Stepčić što prije vratiti jer ćemo s njim sigurno biti bolji. Rekao je Roce i nastavio. – Polako se slažu kockice na svoje mjesto. Na žalost kola idu i najbolje bi bilo da se to sve posložilo prije početka prvenstva i da smo sada u savršenoj formi, ali nema veze. Mislim da se sada kockice slažu na pravi način i samo da izbjegnemo ozlijede pa će sve biti dobro. Sigurno će biti velike borbe za mjesto u momčadi i mislim da je to dobro. Evo primjerice Prelčec je vrlo dobro ušao u utakmicu sa Slavenom i odmah unio živosti tako da je pokazao da se i na njega može računati.

Osvrnuo se napadač Istre 1961, strijelac pogotka protiv Rijeke, i na sljedećeg protivnika Zeleno-žutih, vinkovačku Cibaliju. – Vidi se da se Cibalia voli nadigravati i da ide na gol više. Za sada još nisu uspjeli pobijediti, ali postižu dosta golova. Mislim da se najveća opasnost krije u njihovom kapetanu Frani Vitaiću koji živi drugu mladost i koji ima jako opasne slobodnjake i udarce iz daljine. Morat ćemo se na to itekako koncentrirati. U jednu ruku mi je drago da i još jedan naš Istrijan igra tamo dosta dobro kod njih, a to je mali Baša koji je dosta nezgodan. Imaju oni dobrih igrača i mi moramo to dobro zatvoriti i biti kompaktni. Svaki dan radimo na treningu da podignemo kvalitetu završnice i da dođemo u situaciju za zabiti gol. Kaže Goran koji nadodaje komentar o njegovom bivšem suigraču Ivanu Zgrabliću. – Igrali smo zajedno u Istri i nema nepoznanica među nama. Znamo svi koliko on voli Istru i bilo mi je žao što nije došao kod nas ove sezone. Kako bilo, kada krene utakmica on je neprijatelj broj 1. Sigurno mu neće biti lako igrati protiv svog kluba te se nadam da ćemo ga u jednu ruku ražalostiti, a u drugu razveseliti pobjedom nad Cibalijom.[:]