[:hr]Finaliziran je dolazak Gorana Parackog u redove pulskog prvoligaša. Potpisivanjem ugovora u trajanju od dvije godine, 29-o godišnji Puležan se priključio Istri 1961 i tako pojačao vezni red Zeleno-žutih. Iako iz Pule, Paracki nikada nije bio član Zeleno-žutih, već je svoje prve nogometne korake imao u NK Istri. U karijeri je igrao za Rijeku, Novalju, Rudar iz Labina, Karlovac, mađarski Pecsi te za Split i Slaven Belupo. Paracki je u prvoj ligi nastupio 156 puta, a pritom zabio sedam golova.

– Nakon gotovo 15 godina i 10 godina profesionalnog nogometa se vraćam u Pulu i moram reći da je lijepo vratiti se kući. Nogomet sam počeo igrati u NK Istri i još s 15 godina sam otišao u Rijeku gdje sam potpisao prvi profesionalni ugovor. Neko vrijeme sam proveo na posudbama, otišao u Karlovac i dalje kroz Pecsi, Split i Slaven došao u Istru. Rekao je Paracki kojeg se više puta pokušavalo dovesti u redove Istre, ali se nikada do sada u tome nije uspjelo. – Skoro svaki prijelazni rok u zadnjih nekoliko godina je postojao kontakt između kluba i mene, ali se nikako nismo uspijevali dogovoriti. Sada ipak jesmo, a Igor Žiković je uspio ono u čemu drugi nisu, he he.

Novi zadnji vezni igrač Zeleno-žutih otkrio je kako je došlo do njegovog dolaska u Pulu. – Imao sam neke opcije za odlazak u inozemstvo, ali me nisu zadovoljile kao poziv iz Istre pa sam na kraju odlučio doći u Pulu. Posljednjih godina se klub dosta mučio, ali sada moram priznati da sam vidio da su se stvari počele mijenjati na bolje. Zato smatram da će ove godine projekt biti pravi i nadam se da ću biti dio jedne uspješne sezone.

Zaštitni znak ovog prijelaznog roka je svakako povratak i dolazak igrača koji su potekli iz istarskog bazena. – Vidio sam da se još prošle godine stvorila negativna atmosfera i da se puno pričalo o domaćim i stranim igračima. Slažem se da ima puno dobrih igrača iz Istre koji igraju u drugim klubovima, ali opet treba gledati i drugu stranu koja kaže da se moraju dovesti dobri igrači, a ne gledati jesu li strani ili domaći. Kako bilo, ovi koju su došli su kvalitetni, a još uz to su i domaći što je svakako plus. Drago mi je zbog toga što ne igraju drugdje po ligi već u klubu iz njihovog grada i regije. A upravo se poklopilo da Istri 1961 treba jedan zadnji vezni. – Da, na kraju se poklopilo da je klubu trebao zadnji vezni pa sam došao, a uz to sam još iz Pule.

Paracki se s nekoliko riječi osvrnuo na svoju novu momčad. – Mislim da ekipa ima puno potencijala. Teško je uigrati momčad kada puno igrača prolazi kroz svlačionicu i sigurno je da će treneru i nama trebati neko vrijeme da se dobro upoznamo, ali mislim da je to dobra momčad koja se samo treba uigrati. Kada to uspije će sigurno sve biti u redu.

Klub, navijači i cijeli grad očekuje pobjedu koja pre dugo nema. – Sigurno je to jedan psihološki teret. Kada uđeš u tu mašinu iz nje je teško izaći. Zato je najbitnije izvući se onaj prvi put i onda je sve nakon toga lakše. Na žalost se to još nije dogodilo, ali se nadam da će se to dogoditi već u nedjelju protiv Lokomotive. Ja sigurno nemam teret tog niza jer sam novi u svlačionici, ali ne ovisi momčad samo o jednom igraču. Moramo se dići iznad toga, biti jaki u glavama i dati sve od sebe da pobijedimo utakmicu s Lokomotivom. Rekao je Paracki koji je podijelio i svoje očekivanja i želje za ovu sezonu. – Prva stvar je da se trebamo se što prije izvući iz ove situacije. Nepotrebno je sada pričati o nekim pozicijama na tablici, već treba gledati prvu sljedeću utakmicu, pokušati dobiti i tako krenuti stvarati jednu mirnu sezonu. Želja je da što lakše igramo, da budemo bez pritiska i da gledatelji počnu dolaziti u što većem broju.

Za sada još nije sigurno hoće li ga klub uspjeti registrirati za utakmicu s Lokomotivom za koju Goran kaže da je spreman. – U zadnja dva mjeseca od kada je završila prošla sezona sam stalno trenirao. Profesionalni sportaš si ne smije dopustiti da ne trenira tako da se svaki moj dan sastojao od barem jednog treninga. Iako nemam utakmice u nogama, fizički sam spreman. Samo moram ući u niz utakmica i mislim da bi trebalo biti u redu. Zaključio je Paracki kojemu želimo dobrodošlicu u NK Istru 1961.[:]