[:hr]Nogometaši Istre 1961 remizirali su na posljednjoj, petoj utakmici slovenskog djela priprema. Protiv pre agresivnih Ukrajinaca Zeleno-žuti su odigrali dobru utakmicu u kojoj su obje momčadi imale svoje prilike, dok je na obje strane postignut po jedan gol. Ipak, nešto bolji su bili Puležani koji su u drugom poluvremenu stigli do izjednačenja, ali nisu iskoristili još nekoliko odličnih gol prilika.

U prvih 45 minuta se igrao zanimljiv i napadački nogomet na obje strane uz česte lijepe akcije i pokušaje na oba gola. Iako je Gržanu i Istri pripala prva akcija na utakmici, Ukrajinci su bili ti koji su već u četvrtoj minuti bili blizu gola kada je Kadymian pred Ivušića bio kratak na ubačaj s lijeve strane. Za konkretniju priliku trebala se čekati 21. minuta kada je nakon nekoliko odbijanaca Puclin pucao visoko iznad gola.

Još bolju, možda i najbolju priliku Zeleno-žutih u prvom djelu imao je Maksimović u 27. minuti. Dupli pas Gržana i Prelčeca i guranje lopte za Maskimovića dovelo je ofenzivca u savršenu priliku za gol, ali je udarac bio neprecizan. Kazna za neiskorištenu priliku stigla je tri minute kasnije. Urakjinci su izveli podužu akciju ispred vratima Ivušića, nekoliko puta pucali, a na kraju i zabili preko Sharpara. Samo dvije minute kasnije Ukrajinci su imali novu priliku, ali je Ivušić dobro reagirao na opasan udarac i loptu skrenuo u korner.

Zeleno-žuti su nakon nekoliko prilika Vorskle uspjeli ponovno uspostaviti svoju igru što je rezultiralo dvjema solidnim prilikama. U 34. minuti Matyazh i Prelčec nisu iskoristili poklon ukrajinske obrane te je lopta završila u bloku, dok je minutu kasnije Gržan u odličnoj poziciji pucao neprecizno. Do kraja poluvremena su igrači Vorskle mogli povisiti vodstvo kada je Kadymian izbio sam pred Ivušićem i pucao pored gola.

Zeleno-žuti su bili bolji u drugom poluvremenu u kojem su stigli do izjednačenja, a bili i blizu pobjede. Naši nogometaši su tako osim zabijenog gola stvorili još nekoliko odličnih prilika, a ujedno su zatvorili put prema golu Ćorića pa su tako protivnici tek jednom zapucali po golu Istre.

S druge strane su Zeleno-žuti prvu pravu priliku stvorili u 53. minuti kada je Kitanovski odlično ubacio s desne strane za Prelčeca koji je na drugoj stativi bio sam, ali nije uspio naciljati vrata. Deset minuta kasnije probao je i Matyazh glavom, ali neprecizno. Iz kornera koji je uslijedio Prelčec je dodao kratko za Bertošu koji je ubacio pred gol. Tamo je najviši u skoku bio Burić koji je pucao glavom, vratar je loptu odbio do Mitrevskog koji je pucao snažno i zabio za izjednačenje.

Novu, a ujedno i posljednju priliku na utakmici imao je Bubalović u 78. minuti kada je bio najviši u skoku, ali na žalost po Zeleno-žute nije uspio naciljati gol.[:]