[:hr]Iako je svoje prve minute na terenu u dresu Istre proveo u 10. kolu protiv Slavena kada je ušao u posljednjim minutama kao taktička zamjena, Renato Gojković je svoju pravu ligašku premjeru imao u Splitu protiv Hajduka. Bila je to utakmica 12. kola u koju je stoper Istre ušao vrlo slabo, što je rezultiralo ranim izlaskom iz igre. Mjesec dana poslije jedan novi Gojković je istrčao u Maksimiru protiv Dinama. Brz, siguran i čvrst u duelima, bio je to Gojković kakvog se i očekuje i kakvog Istra treba.

Porazgovarali smo s mladim bosansko-hercegovačkim stoperom uoči nedjeljnog dvoboja sa Splitom. – Iskreno, uopće nisam očekivao da ću zaigrati protiv Hajduka, već sam si prije očekivao ulazak u momčad u situaciji kada bi zbog žutih kartona ili ozljede nedostajao stoper. Na kraju sam dobio priliku u Splitu pred puno ljudi na tribinama. Kada sam očekivao da ću odigrati dobru utakmicu je sve nekako krenulo u krivom smjeru i na kraju je ispalo kako je ispalo. Iskreno će Renato koji se osvrnuo i na svoje dvije naredne utakmice, u Kupu protiv Zagreba i u ligi protiv Dinama. – Moram reći da mi je za povratak dosta pomogla Kup utakmica protiv Zagreba. Iako sam dobio crveni karton, mislim da sam odigrao korektnu utakmicu. Taj mi je susret dosta pomogao u psihičkom pogledu jer sam se dosta dignuo. Došao je onda Dinamo protiv kojeg sam dobio priliku. Zahvalan sam treneru što mi je dao tu priliku i nadam se da sam je iskoristio. Uz mene su bili Hadžić i Ivušić, sve redom mladi igrači i mislim da smo pokazali da možemo i da se na nas može računati. Ipak se ne živi od jedne utakmice pa ću stoga nastavljati davati sve od sebe da opravdam povjerenje trenera i kluba.

Renato je u Pulu stigao početkom srpnja, u trenutku kada je momčad već bila odradila ljetne pripreme. – Iskreno, očekivao sam da ću igrati više, ali ipak nisam prošao pripreme s ekipom i na početku nisam najbolje trenirao. Zato sada mogu reći da tada nisam niti zaslužio igrati. Trebalo mi je dosta da se uklopim u novu sredinu, a u posljednjih par mjeseci sam puno bolje pristupio treninzima, jako se trudim i mislim da sam zaslužio priliku. Kaže Renato koji je jedan od rijetkih reprezentativaca u dresu Istre. Trenutno je član mlade selekcije Bosne i Hercegovine. – Jedan od prvih ciljeva kada sam stigao u Istru mi je bio da se vratim u reprezentaciju, a to mi je na kraju i uspjelo. Klupski nogomet je osnova svega, igrači traže napredak i ostvarivanje svojih ciljeva, prelazak iz boljeg u još bolji klub, ali je ipak igrati za reprezentaciju nešto posebno. Braniti boje svoje države je poseban osjećaj.

Par riječi je za kraj razgovora Renato rekao i o utakmici sa Splitom koju će Zeleno-žuti igrati u nedjelju na Drosini. – Mislim da će biti dobra utakmica, ali ne će biti puno golova. Treba nam pobjeda da se pokušamo vratiti na psihičkom pogledu i malo dignemo na tablici. Tko god bude igrao će dati sve od sebe da stignemo do važna tri boda.[:]