[:hr]Jedini igrač Istre s maksimalnom minutažom u prvoj momčadi je Asen Georgiev. Bugarski stoper u Pulu je stigao ovog ljeta i među prvim je igračima koji su pojačali redove Zeleno-žutih. – Iskreno, nije me iznenadilo to što sam igrao puno i raduje me što su treneri imali povjerenja u mene i što su mi dali da igram od prve do zadnje minute. Nadam se da sam dobro predstavljao klub. Rekao je za početak kratkog razgovora 23-o godišnji Asen koji je bio jedina konstanta u zadnjoj liniji Istre. – To je bila trenerova odluka i tako je procijenio, a na meni je bilo da igram, bez obzira s kime. Svi igrači koji su igrali uz mene su odlični igrači i samim time mi se bilo lakše prilagoditi.

Georgiev je istaknuo kako ne može biti zadovoljan igrama svoje momčadi te je pojasnio i zašto. – Ne mogu biti zadovoljan kada nismo nikoga pobijedili, a što se tiče moje igre, tu je trener da ocijeni jer je on najkompetentniji. Znam da sigurno mogu još bolje, ali ne samo ja već i cijela momčad. Trebamo samo nastaviti ovako trenirati i raditi pa će pobjede stići. Sigurno da nije dobro kada se ne pobjeđuje, ali vjerujem da bi nam samo jedna pobjeda puno značila i s njom bi krenuli prema gore. Pritisak postoji i nije nam sve jedno kada nema pobjeda.

Stoper Zeleno-žutih prokomentirao je stanje na prvoligaškoj tablici. – Da, deveti smo, ali su jako male razlike jer su momčadi stisnute na jedan ili dva boda pa je dovoljna jedna pobjeda da krenemo prema gore, prema četvrtom, petom mjestu. Smatram da Istra vrijedi za sredinu ljestvice, mjesto gore ili dolje. Ono što nam treba je ta jedna pobjeda, s kojom bi sve bilo drugačije. Izgledamo puno bolje nego što smo izgledali prije mjesec, dva i to mi daje nadu da bi mogli krenuti prema gore.

Od samog početka nove sezone se ustalio stoperski par Žižić – Georgiev koji je odigrao šest od sedam utakmica. – Sa Žižićem se jako dobro sporazumijevam na terenu i mislim da se dobro nadopunjavamo. Kaže Asen koji je otkrio kako mu je prvo vrijeme u klubu bilo dosta teško zbog odvojenosti od obitelji. – Nisam oženjen, živim sam i ovo mi je prvi put da sam tako daleko od obitelji. Prvi mjesec mi je zato bio dosta težak, ali sam se sada navikao na udaljenost. Kada sam došao ovdje nisam poznavao nikoga, a van terena se najviše družim s Lucijom, Collinsom i Solomonom. Pula je jako lijep grad, pun turista i života i sviđa mi se ovdje. U slobodno vrijeme nisam išao van Pule jer sam gledao da se što više odmorim.

– Vjerujem da mogu podignuti svoju igru u svim segmentima, a isto to vrijedi i za momčad. Kaže Georgiev i zaključuje. – Pomak naprijed je vidljiv i u zadnjih mjesec dana stvaramo puno više prilika. U Vinkovcima smo stvorili puno prilika, ali je na žalost i dalje prisutan problem slabe realizacije. Nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama popraviti realizaciju i stići do pobjede. A prvu priliku za to imat će u subotu u Splitu u 17:00 sati.[:]