[:hr]Nakon kratke pripreme pred nogometašima Istre 1961 je nova prvenstvena provjera, a ovaj put Zeleno-žuti bodove traže u Osijeku kod četvrtoplasirane momčadi prvenstva. Ekipa je u Slavoniju otputovala bez Vojnovića i Matasa koji nemaju pravo nastupa protiv svog matičnog kluba pa su tako umjesto njih u momčad ušli Manolo Bilić i povratnik Kristijan Jakić.

Utakmicu s Osječanima najavio je naš stoper i najstandardniji igrač u drugom djelu sezone Franjo Prce. – U Osijek se idemo pokušati izvući iz mini krize u kojoj se trenutno nalazimo. Međutim, Osijek je isto u jednoj maloj krizi i nad njima je isto imperativ pobjede, a po izjavama njihovog trenera se može vidjeti da kod njih nije bajna situacija. Zato će tražiti pobjedu da im rezultati krenu na bolje i da im utakmica protiv nas bude prekretnica. Gledao sam ih na par utakmica i vidio da su ekipa s nekoliko odličnih i opasnih individualaca, od Ejupija i Grezde pa do Bočkaja. Dobra su ekipa koja može dati puno više od prikazanog. Morat ćemo se jako dobro pripremiti za njih.

Franjo se osim na osječke osvrnuo i na redove svoje momčadi. – Realno igre nisu na razini na kojoj smo očekivali, ali to je tako u momčadi koja se bori za ostanak u ligi. Da se ne događaju takve krize i porazi onda ne bi bili osmi, nego treći ili četvrti. Nema tu neke velike filozofije o tome kako izaći iz krize nego raditi što više i svaki dan dati svoj maksimum. To je recept za izlazak iz ove situacije. Kaže Prce koji je ujedno prokomentirao trenerove izjave da se u momčad polako uvlači nervoza. – Da, polako se pojavljuje nervoza u momčadi koja do prije desetak nije bila prisutna. Dva poraza na gostovanjima kod Rudeša i Intera su malo poljuljala situaciju, a jednom kada se uđe u krizu puno je teže raditi. To si vidjelo na utakmici s Dinamom na kojoj po meni nismo zaslužili tako visoki poraz.

Franjo je prokomentirao i napade na Aljošu Vojnovića da je s namjerom išao ozlijediti Daniela Olma. – Meni je to u neku ruku smiješno. Oni znaju u kakvoj smo situaciji, još smo igrali kući i ne znam što su očekivali. Da se maknemo i pustimo ih da ušetaju u gol? Normalno je da razliku u kvaliteti nadoknađujemo dozom agresivnosti i borbom, a oni bi prije trebali krenuti od sebe i prokomentirati situaciju kada je Ademi s poda udario Maksimovića. To nitko ne spominje, već svi spominju Vojnovića i njegov prekršaj nad Olmom. Takvih prekršaja ima mnogo u svakom kolu. Poznajem Aljošu i vidio sam da je pravi fajter i da će zadnji odustati, da će uvijek ići do kraja, ali nikad da naudi i ozlijedi protivnika. Nije tu bilo nikakve zle namjere.[:]