[:hr]Jedan od važnijih karika u zadnjoj liniji Zeleno-žutih, Franjo Prce brzo se prilagodio novoj momčadi i postao sastavnim djelom momčadi Istre 1961. – Čini mi se da je za mene dobro što sam došao u Istru. Ovo je jedno dobro iskustvo, ekipa je dobra, odlično sam primljen, dobro radim i sve u svemu jako sam zadovoljan. Rekao nam je Franjo na početku kratkog razgovora i nadodao par riješi o njegovom dosadašnjem boravku u Puli. – Uvijek može bolje, ali smatram da moje igre do sada nisu bile loše. Objektivno, nismo mogli očekivati neke bodove protiv Rijeke, ali smo zato protiv Lokomotive iznenadili sve koji su mislili da nemamo šanse. Možda smo malo više dati protiv Cibalije, ali Bože moj, što je tu je.

Nakon poraza od Rijeke, pobjede nad Lokomotivom i remijem s Cibalijom stiglo je i nesretno gostovanje kod Hajduka. – Svi su očekivali da će to biti lagana pobjeda Hajduka, pogotovo zbog situacije kod nas u klubu i činjenice da smo se skupljali u hodu. Međutim, pokazali smo da imamo dobru ekipu te smo se ravnopravno nosili s Hajdukom do 80. minute kada se osjetio pad u našoj igri. Došao je do izražaja manjak priprema, pritisli su nas, imali malo sreće i na kraju odnijeli sva tri boda. Rekao je naš 22-o godišnji stoper i prisjetio se pogotka u 96. minuti utakmice. – Nije niti malo ugodno dobiti takav gol. Išli smo dolje opušteno, nismo imali imperativa te smo se išli nadigravati s Hajdukom i naposljetku se pokazali u dobrom svijetlu iako smo malo naivno primili te golove. Kod drugog gola je malo tko spomenuo da je korneru prethodio faul na Matasu. Sudac na kraju nije svirao faul i dao je korner iz kojeg smo dobili gol za 2:2. Taj gol je Hajduku dao dodatni poticaj, a da nisu tada zabili mislim da bi teško išta napravili do kraja.

Franjo je par riječi rekao i o utakmici sa Slavenom koja je na rasporedu u petak na Drosini. – Ušli su jako dobro u drugi dio prvenstva, uspjeli su skupiti mnogo bodova i baš se vidi da igraju dobro. Mi pak igramo doma, igrat ćemo našu igru i pokušati doći do tri boda pa što bude.[:]