[:hr]Od utorka ujutro zeleno-žuta svlačionica ima novog člana. Potpisom na ugovor u trajanju od dvije godine, 26-o godišnji Filip Kasalica novi je napadač Istre 1961. Seniorsku karijeru je započeo u OFK Beograd, a nastavio u Hajduku iz Kule i Slobodi iz Užica. Od 2012. do 2014. je igrao za beogradsku Crvenu Zvezdu, dok je prošlu sezonu proveo u Južnoj Koreji u momčadi Hyundai Ulsan. Bio je član U-21 i seniorske reprezentacije Crne Gore. – Malo sam pratio hrvatski nogomet i znam da je Dinamo dominantan. Nisam puno znao o Istri prije nego što sam došao, a veliku zaslugu što sam stigao u Pulu ima Robert Prosinečki koji mi je bio trener u Crvenoj Zvezdi i koji mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu. Isto tako čuo sam se i s Mirićem i Nikolićem te su mi i oni rekli samo pozitivne stvari o ligi. U Istru sam došao s nadom da ću igrati i da ću zabijati puno golova. 

Kasalica je nakon dvije i pol sezone u Crvenoj Zvezdi krenuo put Koreje gdje je proveo jednu sezonu. – Prošle sezone sam igrao u Koreji gdje je prvi dio prvenstva bio dobar, ali je u drugom djelu došao novi trener koji se nije više oslanjao na strance pa nisam igrao. Od kada sam se vratio iz Koreje sam trenirao u Beogradu i na kraju stigao u Istru. Moram odraditi liječnički pregled i nadam se da ću se već u srijedu staviti na raspolaganje treneru Pamiću. Rekao je Kasalica koji je nadodao kako je igrač koji radi za momčad. – Pokušat ću pomoći ekipi da ostvari što bolji plasman. Nisam igrač koji gleda samo sebe, već radi za momčad. 

Podijelio je Kasalica i svoje želje u novom dresu. – Klub ima europske ambicije i koliko sam vidio na utakmici s Hajdukom mislim da ima odličnu momčad. Nisam toliko pratio događanja u hrvatskom nogometu, ali nikad se ne zna što nosi novi dan. Poznajem Đurića protiv kojeg sam igrao u Srbiji i Nikolića s kojim sam igrao u OFK Beogradu. Kaže novi napadač Istre koji je do prije godinu i pol bio član crnogorske reprezentacije. – Dvije i pol godine sam bio član reprezentacije. Nekad sam igrao, nekad ne, ali u zadnje vrijeme nisam pozivan jer sam imao problema u klubu. [:]