[:hr]U četvrtak je delegacija NK Istre 1961, koju je predvodila direktorica za korporativne komunikacije i društvene odnose Jasmina Devović Grudić te trener ženke ekipe U-15 Nenad Glušica uz tri igračice pionirske ekipe, posjetila udrugu “FB Puljani humanitarci”. Prilikom posjeta donirana je odjeća, obuća i igračke za tri djevojčice o čijim obiteljima udruga skrbi, a odjeća im je i više nego neophodna. Igračke će im biti malo iznenađenje, a kako kaže predsjednica udruge, slatko iznenađenje. – Od srca se zahvaljujem vašem Klubu na predivnoj donaciji, na vašoj inicijativi da pomognete i nadam se da će se suradnja nastaviti i u 2017. godini. Rekla je predsjednica udruge Slađana Vujica.

Dvije ženske pionirske ekipe NK Istre 1961 (Pula/Poreč) su tako proteklih 15-ak dana skupljale su odjeću, obuću i igračke u sklopu timskog programa koji ove sezone provode njihovi treneri, a temelji se na “Piramidi uspjeha” poznatog trenera Johna Woodena. U provedbi tog programa, osim fizičke aktivnosti s kojim se djevojke svakodnevno susreću na treninzima, te razvoja njihovih vještina i sposobnosti, vrlo važno je poticati ih i na međusobno prijateljstvo, povjerenje i suradnju, probuditi inicijativu u njima, samokontrolu i svjesnost o zdravoj prehrani i važnosti bavljenja sportom/nogometom te podizati timski duh, entuzijazam i samopouzdanje kod djevojaka. Koliko su cure aktivne, složne i uspješne na terenu, ali i van njega pokazala je i ova akcija. Nove sportske pobjede i slične pozitivne priče naših djevojaka možemo očekivati i u 2017.

Udruga FB Puljani humanitarci

Udruga “FB Puljani humanitarci” nešto malo više od šest godina djeluje na području Pule i Puljštine kao humanitarna udruga. Volonteri udruge pomažu socijalno potrebitim obiteljima, djeci bez adekvatne roditeljske skrbi i osobama s invaliditetom i teškim bolestima. Udruga pomaže s donacijama hrane i higijenskih potrepština, a po potrebi i odjećom, obućom, namještajem. Također, Puljani humanitarci pomažu i savjetima oko pronalaska posla, poboljšanja životne situacije i drugim stvarima.[:]