[:hr]Dvije ekipe iz naše ženske škole nogometa, curice U-11 i pionirke U-15, nastupat će u subotu na ženskom turniru Uki Cup u Radomolju. Radi se o vrlo jakom i cijenjenom međunarodnom turniru na kojem će nastupiti veliki broj ekipa iz Slovenije, Hrvatske i ostalih europskih država.

Istra 1961 će biti zastupljena s dvije ekipe, trener Šehić vodit će ekipu U-11, a treneri Glušica i Cvijanović ekipu U-15 koja je sastavljena od članica naših pionirskih ekipa iz Pule i Poreča.

Naša mlađa ekipa natjecat će se sa sljedećim ekipama: NK Trebnje, ŽNK Ledine, ŽNK Osijek, ŽNK Radomlje i ŽNK Rijeka. U djelu turnira za pionirke će se natjecati 12 ekipa, a Istra 1961 će igrati u skupini D protiv WFC Slovan i NK Trebnje. Nakon utakmica skupina igrat će se i utakmice za plasman.

– Ovaj turnir curama prije svega donosi jedno sasvim novo iskustvo putovanja i druženja s curama iz drugih zemalja te igranja utakmica na jednom višem nivou protiv svojih vršnjakinja. Rekao nam je Nenad Glušica, trener pionirki Istre 1961 i nadodao. – Po prvi puta sudjelujemo na ovakvoj vrsti natjecanja i za nas je odlazak na Uki Cup jedna velika stvar, a samim time Klub pokazuje kako je spreman stati iza ovih vrijednih cura.

Ženski dio škole nogometa Istre 1961 radi zaista odličan posao. Broj cura koje treniraju je u porastu, a i rezultati su sve bolji. – Treba naglasiti da još uvijek nemamo iskustva igranja na ovoj razini. Naš cilj je stoga pružiti maksimum u svakoj utakmici, naučiti nešto iz tih ogleda, ali i pokazati kako se i kod nas radi vrlo ozbiljno. Siguran sam da će cure svojim pristupom, zalaganjem i ponašanjem na turniru to i pokazati. Mislim da možemo očekivati poneku pobjedu, ali svakako dobru zabavu i veselo druženje. Rekao je Trener Glušica, a njemu i našim curicama i curama želimo puno sreće na turniru.

Popis igračica i trenera za turnir u Radomlju:

U-15: Kamenčić, Skendrović, Camlić, Paljić, Radovčić, Budin, Čabraja, Modrić, Radošić, Vidović, Šetić, Jusufi, Britvić, Moscarda.

U-11: Gravkić, Zubić, Ban, Pavlović, Klešin, Tomić, Lovrić, Gavrić, Oto.

Treneri: Nenad Glušica, Nataša Cvijanović, Nina Grebenar, Asim Šehić.[:us]Our U-11 and U-15 girls teams will participate in a tournament in Radomlje on Saturday. Uki Cup is an international tournament played between teams from Slovenia, Croatia, and other European countries. Coach Sehic will lead NK Istra’s U-11 team, while Glušica and Cvijanović will coach Nk Istra’s U-15 team (consisting of NK Istra players from Porec and Pula).

This tournament will bring us a new travel experience, where our girls will meet other players and play against them at a higher level,” said coach Glusica, a coach of NK Istra’s W. pioneer team. “This is the first time we will be participating in a higher level of competition, and I can only say that with this move the Club showed its commitment to supporting these hardworking girls/players.”

Below is the list of players and coaches for the tournament:

U-15: Kamenčić, Skendrović, Camlić, Paljić, Radovčić, Budin, Čabraja, Modrić, Radošić, Vidović, Šetić, Jusufi, Britvić, Moscarda.

U-11: Gravkić, Zubić, Ban, Pavlović, Klešin, Tomić, Lovrić, Gavrić, Oto.

Coaches: Nenad Glušica, Nataša Cvijanović, Nina Grebenar, Asim Šehić.[:]