[:hr]Dosta nesigurnosti i nervoze u Zeleno-žutim redovima zbog zaista velikog broja neforsiranih pogrešnih pasova, slabe igre i puno indisponiranih igrača nije moglo rezultirati drugim nego porazom kod momčadi Slavena. Još jednom je “krvnik” Zeleno-žutih bio Ejupi koji je zabio u 20. i 51. minuti utakmice. .

Obje momčadi su u utakmicu ušle sa željom za igru i od prve minute su pokazale tendenciju za uspostavu pas igre. Dok je to donekle uspjelo domaćima, Zeleno-žuti su si zbog mnogobrojnih neforsiranih grešaka u dodavanjima nerijetko razbijali tečnost igre. Bilo je očigledno da je u redovima Istre pre više indisponiranih igrača pa su stoga domaći relativno lako stigli do troboda.

Heister je susret otvorio sjajnom prilikom na asistenciju Vukovića. Lijevi bek Zeleno-žutih se izborio za poziciju pred Rozmanom, ali je loptu poslao pored gola. Na drugoj strani je desetak minuta kasnije iz daljine probao Ozobić koji je promašio okvir gola. Domaći nogometaši su sve više preuzimali kontrolu igre i zagospodarili sredinom terena, a to je rezultiralo pogotkom Ejupija. Napadač Slavena je u 20. minuti izbjegao pažnji pulske obrane i iskoristio loptu koju je na drugu stativu poslao Ozobić.

Igra Istre se polako raspadala pa su Zeleno-žuti vrlo teško prijetili Rozmanu, dok se u zadnju liniju uvukla nervoza. Domaći su pre lako stvarali prilike pred golom Iveše, ali ih srećom po Puležane nisu konkretizirali, ponajviše zbog nepreciznosti Ozobića. Pred Rozmanom je pak bilo vrlo malo opasnosti. Nogometaši Istre su napade većinom završavali u bloku domaćih koji su se branili sigurno i disciplinirano. Ipak, u 33. minuti se dogodila dvojbena situacija kada je Paracki u svom kaznenom prostoru srušio Heistera u naletu, ali Matoc se ipak nije oglasio.

Nastavak susreta i ulazak Repića umjesto Gržana nije donijelo napredak u igri, već su domaći i dalje bili konkretniji. Nije prošlo ni pet minuta u drugom poluvremenu, a nogometaši Slavena su povećali vodstvo. Jurkić je u svom kaznenom prostoru loptu dirao rukom, a Ejupi je bio precizan s bijele točke. Zeleno-žuti su izgledali nemoćno te su teško ulazili u prilike za eventualno smanjenje zaostatka. Pred kraj susreta su nekoliko solidnih prilika imali Repić, Mišić i Vuković, ali bez učinka.[:]