[:hr]Jedan od pokretača igre pulskog prvoligaša u drugom djelu prvenstva je svakako vezni igrač Milan Đurić. Ozljeda na prvoj utakmici nastavka prvenstva ga je usporila, a dok je bio odsutan s terena je patila i igra Zeleno-žutih. Njegovim povratkom je cijela momčad zaigrala kudikamo bolje, što je pokazala vrlo dobrim partijama protiv Dinama i Splita. Iako je igra u nastavku prvenstva doživjela veliki korak naprijed, samo tri osvojena boda u šest kola znače samo jedno, Istra 1961 mora početi pobjeđivati. – Počeli smo igrati, ali rezultat nikako ne dolazi. Sigurno je da je teško tražiti bodove protiv vodećih ekipa, već ih moramo tražiti kod ekipa koje su nam bliže na tablici kao što su Osijek, Zagreb ili Slaven. Rekao je Đurić.

Zeleno-žuti su na Drosini izgubili protiv Dinama i Rijeke, a žaliti ponajviše mogu zbog poraza u utakmici protiv Intera. – Inter nam je zabio rani gol i odigrao dobru utakmicu, ali neovisno o tome mislim da smo trebali odigrati puno bolje. Jasno je vidjelo da smo bojažljivo ušli u utakmicu i da smo bili ukočeni.

Pomalo je nevjerojatan podatak da su dečki u šest odigranih utakmica drugog djela sezone u čak četiri susreta bili u rezultatskom minusu nakon svega nekoliko minuta igre. Inter je zabio u 13., Zagreb u 10., Dinamo u 6., a Split u 4. minuti. – Stvarno ne znam zašto se to događa, ali kako bilo to moramo prebroditi što prije. Jako je teško igrati kada si stalno u zaostatku. Ipak smo uspijevali doći do izjednačenja protiv Zagreba i Splita, ali mislim da smo obje utakmice mogli i morali pobijediti. Dobra igra nam međutim ništa ne znači kada nismo upisali bodove. Samo tri boda u šest utakmica je pre malo.

Igra Zeleno-žutih je dobrano patila kada je Milan kao nositelj igre morao pauzirati zbog ozljede na prvoj utakmici nastavka prvenstva. – Kada treniramo na umjetnoj travi još malo osjetim bol, ali ide na bolje. Iz utakmice u utakmicu se osjećam sve bolje. Rekao je Đurić koji je nadodao ponešto o utakmici sa Slavenom. – Jako bitna utakmica za nas. Moramo se spremiti što bolje i ići na pobjedu jer Osijek ugošćuje Zagreba, a mi trebamo zadržati priključak. Mislim da imamo i malu prednost jer je Slaven u utorak igrao Kup utakmicu u Rijeci. Nećemo ništa kalkulirati nego ćemo ići na pobjedu i zato smatram da će biti dobra i otvorena utakmica. Ekipa Slavena nije gruba ekipa i voli se nadigravati pa će tako biti i prostora da igramo našu igru, odnosno da ponovimo dobru utakmicu protiv Splita.[:]