[:hr]Dan nakon prve utakmice u sklopu umaškog djela priprema, trener Panadić je za svoje igrače pripremio duplu dozu treninga. U jutarnjim satima su dečki odradili dio treninga u teretani, a dio na obližnjem terenu s umjetnom travom gdje su vježbali s loptom.

Popodnevni trening se pak održao na terenu u sklopu trening centra pored umaškog gradskog stadiona. Vrijeme nije mazilo Zeleno-žute koje je Umag ujutro dočekao pun oblaka, vlage i povremene kiše, ali su dečki neovisno o tome odradili vrlo dobar trening u visokom ritmu. Trener je svojim dečkima pripremio niz tehničkih i taktičkih vježbi s tendencijom brže igre i protoka lopte, a sve to uz puno trke i promjena pravca i brzine.

Mišić stradao na utakmici s Mađarima

Od utakmice s Mađarima su van pogona Darko Mišić i Muamer Svraka. Desnom beku Istre je u jednom trenutku na utakmici propala noga zbog mekanog terena te je izvrnuo stopalo. Srećom se ne radi o težoj ozljedi, ali je ipak Darko ostao u hotelu gdje odrađuje terapiju kod fizioterapeuta Marjanovića. Isto je i sa Svrakom koji je dobio poštedu zbog problema s tetivom, a više o ozbiljnosti problema će se znati u srijedu kada će odraditi ultrazvuk.

Na popodnevnom treningu su se radu priključili Dario Tomić i Manuel Pamić koji su nizali krugove uz rub travnjaka.[:]