[:hr]Prava drama odvijala se u srijedu na Drosini pred oko 3500 gledatelja. Nakon izjednačene utakmice koja je završila rezultatom 1:1, pucalo se šest serija penala koji su završili pobjedom Istre i ostankom u prvoj ligi i iduće sezone. Odlučujući je bio kazneni udarac Collinsa koji je loptu poslao iznad gola i tako pokrenuo lavinu veselja i slavlja među zaista sjajnim gledateljima.

U prvom poluvremenu nije bilo pre više dobre igre i lijepih akcija, a valja zabilježiti tek nekoliko situacija pred golovima obiju momčadi. Za goste su najbliži pogotcima bili Slavica koji je glavom iz neloše pozicije pucao ravno u Brkića te Grković koji je iz velike daljine silovitim udarcem pogodio gredu. S druge strane su vrlo aktivni bili Gržan i Repić koji su dvaput uspjeli ugroziti Nwolokora, ali je oba puta gostujuću vratar spasio svoj gol.

U nastavku susreta, nakon samo četiri minute šok. Brkić je nepotrebno istrčao na jednu loptu koju je preciznim lobom Šare pospremio u mrežu Istre. Međutim, samo dvije minute kasnije odličnim probojem po sredini i preciznim udarcem Mišić je poravnao. Bilo je to veliko olakšanje za Zeleno-žute koji su do kraja utakmice u nekoliko navrata opasno prijetili golu gostiju, ali na žalost navijača Istre preciznosti nije bilo. I gostu su na drugoj strani stvorili nekoliko prilika. U 56. je udarac Alispahića u korner skrenuo Brkić, dok je u 70. minuti Bartulović loptu poslao tik uz drugu stativu Ivana Brkića.

Kako je utakmica završila istim rezultatom kao i u Šibeniku, uslijedili su penali. Prvi koji je promašio za Istru, nakon golova Zlomislića, Gržana i Mihaljevića, bio je Đurić kojemu je Nwolokor obranio udarac. Međutim, Brkić je odmah poslije obranio udarac Alispahiću za zadržavanje izjednačenja. U petoj seriji su zabili Da Silva i Barać, dok je prvi u šestoj seriji puca i zabio Bouhna. Collins je nakon njega loptu poslao iznad gola za slavlje Puležana i ostanak u prvoj ligi i sljedeće sezone.

Bravo dečki! Forza Istra![:]