[:hr]U subotu u 17 sati će se na Rujevici odigrati posljednja utakmica za Zeleno-žute u regularnom djelu sezone. Na žalost svih kojima su zelena i žuta boja u srcu, za dečke to neće biti posljednja utakmica sezone. Kako svoje mjesto među najboljim klubovima u Hrvatskoj nisu zadržali tijekom 36 kola, Zeleno-žuti će svoj prvoligaški status morati braniti kroz dodatne kvalifikacije.

Protiv koga će Zeleno-žuti igrati u kvalifikacijama, još se ne zna jer se i dalje vodi borba za prvo mjesto 2. HNL između Cibalije i Šibenika. Kao i svake godine, tako se i ove vodi bitka i izvan travnjaka za dobivanje licenci. Možda na kraju kvalifikacije niti ne bude, ali je to trenutno u potpunosti nebitna priča na koju ni slučajno ne treba računati. Sada je vrijeme da se igrači krenuo pripremati za te dvije bitne kvalifikacijske utakmice i da se izbori ostanak u prvoj ligi. Do tada će Zeleno-žuti gostovati u Rijeci gdje su uvijek prolazili jako teško.

Nakon nedjeljne utakmice sa Splitom i dana odmora, dečki su se u utorak popodne okupili na Drosini gdje su odradili lakši, uvodni trening u proces pripreme za subotnji dvoboj s prvim susjedima.

Od cjelokupnog kadra su za sada tri igrača načeta ozljedama, ali bi se sva trojica trebali naći u trenažnom procesu ne bi li vidjeli mogu li normalno trenirati. Radi se o Ivanu Brkiću koji je dobio nezgodan udarac na utakmici sa Splitom, Bouhni koji je u posljednje vrijeme liječio ligamenta gležnja kod fizioterapeuta Marjanovića i o Nikoli Žižiću kojemu je natekao nožni palac. Srećom nije riječ o ozbiljnijim povredama.

Do utakmice s Rijekom će dečki trenirati jednom dnevno u popodnevnim satima.[:]