[:hr]Nogometašice ženske škole nogometa Istre 1961 su u subotu gostovale u Rijeci. Na igralište Toretta su djevojke protiv Rijeke odigrale svoje prve utakmice od kada je pokrenuta ženska škola nogometa pulskog prvoligaša. Djevojke su bile podijeljene u dvije dobne skupine, U-11 i U-15, a odigrale su ukupno tri utakmice. Mlađe, U-11 su u prvoj utakmici protiv Rijeke izgubile 5:1, a gol za Istru je zabila Emili Lorencin Babić. U drugoj utakmici su male U-11 odigrale bez golova protiv selekcije riječkog županijskog nogometnog saveza.

Kako je momčad U-15 još u nastajanju, djevojkama iz NK Istre 1961 su se priključile članice ŽNK Rijeke i pobijedile rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postigla je članica Istre 1961 Nadja Šorli.

Na prvim povijesnim utakmicama za žensku ekipu Istre 1961 su nastupale: Hanna Malkoč, Irena Kamenčić, Danijela Vidović, Paola Šetić, Emili Lorencin Babić, Katja Kolić, Paola Golubić, Nika Filinić, Nadja Šorli, Uma Gravkić, Ajla Silajdžija, Ajna Silajdžija, Sara Divković, Matea Zubić, Lana Lovrić, Mia Gavrić, Lara Rovis i Henna Malkoč.

Čestitamo djevojkama na utakmicama te im želimo puno sreće u treniranju i igranju u zeleno-žutom dresu.[:]