[:hr]Mladi 19-godišnji veznjak Dino Halilović novi igrač Istre 1961. Nakon potpisivanja ugovora u trajanju od dvije godine Dino se priključio momčadi koja će danas preseliti na Pohorje na osam dana te je tako prvi igrač koji je potpisao ugovor s Istrom 1961 u ovom prijelaznom roku.

Dino je rođen u Zagrebu 2. veljače 1998., a nogometni put ga je do Pule vodio preko škole nogometa Dinama i Primavere Udinesea. “Neko vrijeme sam se već dogovarao neko vrijeme i napokon sam i došao. Pratim hrvatsku ligu, dobro poznajem Istru 1961 za koju smatram da je dobar prvoligaš i jedan veliki korak naprijed za mene. Nadam se da će trener i vodstvo kluba biti zadovoljni mojim igrama i da ću se dokazati i iskoristiti ukazano povjerenje.” Rekao je Dino koji je rekao i par riječi o svom nogometnom putu do Zeleno-žutih. “Školu nogometa sam prošao u Dinamu, a prije dvije godine sam otišao u Udinese. Tamo sam odigrao dvije sezone i smatram da sam dosta napredovao tamo, pogotovo u taktičkom smislu. Mislim da je sada pravo vrijeme za iskorak u seniorski nogomet.

Želim se nametnuti treneru i skupiti što više utakmice, a svakako želim da moj novi klub što više pobjeđuje. Vjerujem da ove ekipa može napraviti dobre rezultate i da će navijači biti zadovoljni.” Kaže Halilović koji je u Puli sreo neka poznata lica. “Poznajem mlađe dečke iz Zagreba s kojima sam igrao u mlađim selekcijama reprezentacija tako da će mi biti puno lakše uklopiti se u ekipu. Ostale igrače ne poznajem osobno, već samo preko televizije.”

Dino se priključio upravo kada momčad kreće na put za Pohorje te će u idućih osam dana imati sjajnu priliku pokazati što zna. “Vidio sam da ćemo igrati dosta jakih utakmica na Pohorju što je odlično jer ćemo svi imati priliku pokazati se treneru.” Zaključio je Dino kojemu želimo dobrodošlicu i puno sreće u dresu Istre 1961[:]