[:hr]Dobra utakmica u subotu na Drosini između Istre 1961 i Rijeke! Pravi susjedski derbi uz krasnu atmosferu i dobar nogomet pre oko 5000 ljudi je završio bez pobjednika. Iako su Riječani tijekom većeg djela susreta imali terensku inicijativu i konkretnije prilike za gol, Zeleno-žutima je bilo dovoljno desetak minuta jačeg presinga na zadnju liniju Rijeke da stignu do gola vrijednog jednog boda kojeg je u 59. minuti iz penala zabio Gržan.

U prvom poluvremenu se osim borbene igre nije moglo vidjeti pre više. Riječani su većinom imali loptu u svojim nogama, ali su im rijetki napadi završavali opasnijim udarcima. Bilježe se tako pokušaji Vešovića i Bezjaka u uvodnim minutama susreta te udarac Andrijaševića preko gola u 34. minuti. Gol je pak stigao u 37. minuti. U gužvi pred Ivušićem je Gorgon pospremio loptu u mrežu, a iako je linijski sudac pokazao zaleđe, nakon konzultacija s glavnim sucem je promijenio odluku.

Istra se prvi put pred gol Rijeke pojavila u 54. minuti kada je Prskalo otklonio lijepi prodor Solomona. Bio je to samo uvod u bolju igru Istre 1961 koja je izvršila presing na momčad Rijeke i stvorila nekoliko opasnih prilika. Prvo je Lucio na dodavanja Prelčeca pucao preko gola, a isti je igrač samo minutu kasnije ušao u kazneni prostor Rijeke ubacio loptu koju je Gorgon zaustavio rukom. Precizan s bijele točke je bio Gržan koji je hladnokrvno pospremio loptu iza mreže Andreja Prskala.

Rijeka je odmah nakon gola ponovno pojačala pritisak i krenula po novi gol te se do posljednjeg sučevog zvižduka igralo vrlo atraktivno, uz puno trke i akcija. Većim djelom su te akcije pripale Rijeci koja je prijetila sa svih strana. Međutim, na golu Istre je stajao sjajni Ivica Ivušić koji je redovito otklanjao opasnosti. Branio je tako naš vratar odlične prilike Bezjaku i Mišiću, ali i dva nešto manje opasna udarca Gorgona. Istra je s druge strane pokušavali do prostora doći preko kontra napada, a to je našim dečkima uspjelo u par navrata. Najopasnije je bilo u 66. minuti kada je na odbijanac natrčao Puclin koji je pucao slabo.

Zeleno-žuti su u najboljem mogućem trenutku stigli do boda, na utakmici na kojoj su Demoni slavili svoj 25. rođendan. Taj bod su naši dečki osvojili za njih i sve kojima su u srcu zelene i žute boje. Bravo!

Ozljede Žižića i Rocea

Na žalost, bod protiv Rijeke uzeo je svoj danak. U prvom poluvremenu je zbog ozljede aduktora morao iz igre izaći Goran Roce, a pred kraj susreta je i Žižić napustio igru. Čini se da je obnovio ozljedu koljena.

Poklon Demonima prije utakmice

Prije samog početka utakmice je u ime NK Istre 1961 direktorica za društvene odnose Jasmina Devović Grudić poklonila uokvireni dres s brojem 25 i potpisima igrača Istre 1961 potpredsjedniku KN Demoni. I ovim putem im želimo čestitati na lijepoj godišnjici i zahvaliti se na svemu što su dali za naš klub![:us]Derby without a winner! A worthy point for the Green and yellows with Gržan’s goal[:]