[:hr]Iako je posljednju sezonu silom prilika igrao kao ofenzivni vezni, 23.o godišnji Porečan Dejan Polić je u Istru 1961 stigao kako bi pojačao deficitarnu poziciju zadnjeg veznog koju je za pravo igrao kroz cijelu svoju karijeru. Dejan je kao mladi igrač iz Poreča otišao u Rijeku, a preko Pomorca, Zavrča i Novigrada stigao u redove pulskog prvoligaša.

– Nogomet sam počeo trenirati u Jadranu iz Poreča, a s 14 godina su me na selekciji istarske i riječke regije primijetili Hajduk i Rijeka. Bilo je dogovoreno da idem za Split, ali je na kraju to propalo pa sam otišao u Rijeku. Tamo sam igrao u generaciji iz koje su mnogi uspjeli, kao što su Čulina, Datković, Močinić, Sluga i ostali. Bio sam standardni igrač kadeta i juniora dok mi se nije dogodila teška ozljeda križnih ligamenata zbog koje sam pauzirao gotovo cijelu sezonu. S 18 godina sam potpisao prvi profesionalni ugovor s Rijekom, ali kako je Rijeka u to doba počela dovoditi puno igrača sa strane, nas mlađe su poslali u Pomorac. Tamo sam proveo dvije sezone, a nakon toga je trener Kek odlučio da mu nisam potreban pa sam otišao u Zavrč. Tamo sam igrao godinu i pol, dok sam ovu zimu trebao otiči u Češku. To mi je na kraju propalo pa sam se vratio u Istru, u Novigrad. Predstavio se Dejan koji već par dana trenira s novom momčadi i željno iščekuje slovenski dio priprema i utakmice.

Iako ga je karijera odvela daleko od Istre 1961, Polić je ipak nastupao protiv Zeleno-žutih. Bilo je to prošlog ljeta u Zavrču kada su se Zeleno-žuti vraćali s priprema iz Svetog Martina na Muri. Kada je stigao u Puli, Dejan je pronašao i neke bivše suigrače. – Dok sam bio u Pomorcu sam dijelio svlačionicu s Prelčecom i Collinsom, a još iz škole nogometa Rijeke poznajem Ivušića. Otkrio je Polić.

– Glavni cilj mi je svakako da se nametnem treneru i da igram. Stvarno sam jako motiviran i želim igrati prvu ligu. Dosta puta sam bio na klupi Rijeke, ali za sada još nisam debitirao u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Kako bilo, dat ću sve od sebe da se za to izborim. Polić za sada nema veliku konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog. Naime, od igrača koji su prošle sezone igrali tu poziciju je ostao samo Vuković koji se zbog problema s ozljedom još nije priključio pripremama. – Koliko sam čuo, još igrača će doći tako da će se zaoštriti konkurencija. Kako god ja ću se maksimalno truditi da izborim prvu postavu.

Za manje od tjedan dana će Zeleno-žuti preseliti u Sloveniju gdje će provesti 10 dana. U sklopu glavnog djela priprema koje će odraditi u blizini Kranja dečki će odigrati i pet utakmica. Niz pripremnih susreta i za pravo najzanimljiviji dio priprema će krenuti s prvim danom srpnja kada će ujedno krenuti i borba za pozicije u momčadi. – Vidio sam da ćemo igrati s dosta jakim ekipama što je odlično za jer ćemo se moći bolje pripremiti. Za sebe mogu reći da ću svaku minutu na terenu pokušati iskoristiti kako bi se dokazao treneru.

Prvenstvo će ubrzo početi, ali srećom nisam pre više zaostao s treningom. Imao sam samo tjedan dana pauze pa sam na ove pripreme došao spreman. Rekao je Polić i zaključio. – Mislim da ćemo se trebati uigravati i kroz prvenstvo jer je do prve utakmice ostalo tek malo više od 20 dana.[:]