[:hr]Iako je trener Raić-Sudar dao slobodan dan cijeloj momčadi, David Puclin je ipak odlučio kako će svoje slobodno vrijeme provesti na terenu. Stoga je naš vrijedni veznjak odradio individualni trening u jutarnjim satima pa smo iskoristili priliku i na kratko popričali o jučerašnjoj utakmici s Dinamom i onoj na rasporedu u ponedjeljak protiv Rudeša. – Pogledao sam utakmicu i vidio da smo se dobro držali prvih pola sata, ali smo na kraju iz neke polu kontre i naše greške primili gol. Na kraju su Dinamovci bili puno kvalitetniji i mislim da su zasluženo pobijedili. Jasno je bilo da je trener ipak dao prednost prvenstvu jer je protiv Dinama igrala “druga ekipa”. Sada je ipak najbitnije protiv Rudeša uzeti sva tri boda.

Upravo bi utakmica s Rudešom mogla usmjeriti kraj polusezone pa je stoga važnost tog dvoboja izuzetno velika. – Svaka utakmica nam je jako bitna, pogotovo u ovoj situaciji. Rudeš je trenutno iza nas i ako ih dobijemo se odvajamo od njih, a ako nas oni pobijede će nas preskočiti, tako da je utakmica zaista bitna. Kaže Puclin koji se prisjetio prvog ovosezonskog dvoboja sa Zagrepčanima u kojem su Zeleno-žuti pretrpjeli poraz od 1:0. – Iskoristili su domaći teren i dobili nas dosta sretnim golom. Mi im zato sada moramo vratiti za to i osvojiti sva tri boda. Oni definitivno pokazuju da mogu igrati sa svakim i da mogu uspješno parirati protivniku. Nitko ih nije pre više nadigrao, a čak su dobili i Hajduka na Poljudu. Dobra je ekipa koja nema dovoljno iskustva u prvoj ligi, ali ih definitivno treba maksimalno ozbiljno shvatiti. Jedan od opasnijih igrača u redovima Rudeša je svakako Mario Budimir, treći strijelac lige i veznjak Kamenar. – Budimir pokazuje da je odličan igrač, da je jako opasan i iskusan. Za njega sam saznao tek ove sezone, kao i za Kamenara koji mi je do sada bio nepoznat, ali je pokazao da zna odigrati tako da ćemo definitivno morati pripaziti na njih dvojicu.

Zeleno-žuti će u ponedjeljak morati igrati bez dvojice kartoniranih prvotimaca, Bertoše i Kokorovića. – Imamo dobre igrače koji mogu zamijeniti Bertošu i Kokorovića. Mali Halilović naprimjer na treninzima radi dobro i mislim da je pokazao da može odigrati tako da ne bi trebalo biti problema. Bit će sigurno velika borba, a dobit će onaj tko bude više želio pobjedu. Situacija kod nas je stvarno teška i svi manje-više čekamo da se sve riješi i da se odmorimo od svega ovoga. Kako bilo svatko tko bude istrčao na teren će sigurno dati 100% kako bi došli do sva tri boda.

Iako su neki igrači već otišli, Puclin je istaknuo kako je većina igrača već odlučila da će ostati do kraja polusezone. – Ja u niti jednom trenutku nisam razmišljao da idem prije doma jer mislim da nema smisla. Od početka sam znao da ću odraditi do kraja, a tako misli i većina dečki u svlačionici.[:]