[:hr]Zeleno-žuti se u miru igrališta Fortin u Štinjanu spremaju za sljedeću sezonu. Svakodnevne treninge i rutinu zamijenit će nedjeljna utakmica koju će Zeleno-žuti odigrati u Umagu, prvu u sklopu ljetnih priprema. Između dva treninga smo porazgovarali s desnim bekom Istre 1961 Darkom Mišićem koji nam je nešto više rekao o samom tijeku priprema.

Darko je u Istru stigao u prošlogodišnjem ljetnom prijelaznom roku, a svoj jedini gol zabio u ekstremno bitnom, možda i krucijalnom trenutku za Istru 1961. Samo dvije minute nakon što je Šibenik poveo na Drosini u drugoj kvalifikacijskoj utakmici. – Da, ispalo je da je moj jedini gol prošle sezone bio jako bitan. Imali smo dosta sreće što smo tako brzo zabili nakon njihovog gola jer kako bi vrijeme prolazilo, tako bi se Šibenik sigurno povukao i tko zna što bi onda bilo. Rekao je Darko o svom jedinom prošlosezonskom golu te se okrenuo prema sadašnjosti i budućnosti. – Mislim da ne treba više spominjati tu prošlu sezonu. Mi smo se već okrenuli novoj sezoni, usred priprema smo i u potpunosti smo fokusirani na rad.

Rad koji je stigao nakon manje od dva tjedna odmora. Zeleno-žuti su imali dva tjedna dužu sezonu od ostalih prvoligaša što ujedno znači i da su imali manje odmora između dvije sezone. – Imali smo stvarno jako malo odmora nakon fizički i psihički teške sezone. Zato tijekom pauze nisam ništa trenirao jer sam se htio što bolje odmoriti. Sad smo u pripremama i želimo odraditi što bolje da se ne bi našli u situaciji kao prošle sezone, a želja je svakako da završimo na nekoj boljoj poziciji od prošlosezonske.

Kako je pauza bila kratka nismo izgubili pre više fizičke spreme pa ćemo to brzo vratiti. Zato mislim da će fokus ovih priprema biti uigravanje s novim igračima, da svi možemo osjetiti ekipu, da vidimo tko kako diše i da u prvenstvo krenemo pobjedom protiv Osijeka. Odigrat ćemo dvije pripremne utakmice prije puta u Sloveniju koje će više poslužiti dečkima na probi da se dokažu, ali i nama ostalima do malo osjetimo utakmicu i teren. Vjerujem da će se pitanje kadra riješiti prije odlaska u Sloveniju i da ćemo se u ta dva tjedna dobro uigrati. Realno, to je malo vremena i savršeno bi bilo da imamo mjeseci pol, dva. Zaključio je Mišić.[:]