[:hr]U kriznim razdobljima se za riječ pita kapetana, a tako je i sada. Momčad Istre 1961 od trećeg kola ne zna za pobjedu, a igra u posljednjih par utakmica nije bila bajna. Kapetan zato u teškim trenucima mora biti taj koji će stati ispred igrača i koji će ih pogurati da se trgnu i stignu do toliko željenog dobrog rezultata i dobre igre. Sigurni smo kako će dečki predvođeni Darijom Tomićem u nedjelju pokazati pravo lice i dobrom igrom i rezultatom razveseliti navijače koji ih vjerno prate. Porazgovarali smo stoga s Darijom o trenutnom stanju momčadi i utakmici s Lokomotivom

Kako si vidio boravak u Podravini i dva gostovanja koje ste tamo odradili?

– Nešto pozitivnog se može izdvojiti iz utakmice u Koprivnici i to je činjenica da nismo dobili gol i da nismo izgubili. U Kupu isto nije bilo bajno, ali smo ipak pobijedili i nitko se nije ozlijedio. To je bitno jer ćemo svi zajedno u ovih par dana moći proučiti greške i što bolje se spremiti za utakmicu.

Što se može promijeniti za utakmicu s Lokomotivom?

– Protiv Lokomotive moramo popraviti pristup i pojačati agresiju. Siguran sam da će nas trener dobro posložiti, ali isto tako si i mi igrači moramo nešto posložiti u svojim glavama. U dvije utakmice smo imali svega dva, tri šuta na gol i to nikako ne može biti dobro.

Što se promijenilo u momčadi koja je u prvih četiri, pet kola igrala brzo, napadački, zabijala puno i igrala atraktivno?

– Čovjek ne mora biti stručnjak kako bi vidio razliku između prvih četiri i ostalih utakmica. Stvarali smo puno prilika i zabijali puno, a sada to ne možemo. Ne znam stvarno koji je razlog jer bi to sigurno ispravili. Je li to zbog ozljeda i kartona koji su možda utjecali na momčad, ne bih znao reći.

Kako bilo u nedjelju je na rasporedu nova utakmica u kojoj se puno toga može popraviti. Kakvu utakmicu očekuješ?

– Sigurno je da će biti teška utakmica. Lokomotiva je dobra momčad koja teži i gaji pas igru. Protiv njih je opasno otvoriti se jer ostaje puno prostora koji znaju iskoristiti i kazniti s brzim i agilnim igračima koje imaju u momčadi. Trebamo skupiti glave i uz maksimalni angažman ići po pobjedu.

Spomenuo si da protivnici mogu nastradati kada se otvore Lokomotivi. Slično se dogodilo Istri u Zagrebu, a upravo si djeci u osnovnoj školi Monte Zaro spomenuo tu kao jednu od gorih utakmica u karijeri.

– Da, iako u toj utakmici mi uopće nismo loše izgledali. Oni su imali sedam udaraca na naš gol, a zabili su šest. Mi smo imali dobrih prilika i nismo uopće loše stajali na terenu kao u ovih zadnjih par utakmica. Nadamo se da ovaj put neće ispasti tako i da ćemo mi biti ti koji će slaviti.

Čini se da je momčad u teškoj poziciji. Navijači nakon par slabijih utakmica vjerojatno očekuju da ćete napasti zagrebačku momčad koja je poznata po tome da na kontre može “ubiti” protivnika. Dvosjekli mač.

– Stvarno je tako. Baš zbog toga sam rekao da će utakmica biti teška. Za sve, ne samo za nas. Oni su jako opasni u kontrama i polu kontrama kada im se ekipe otvore. Međutim, ima i za to lijeka i svaku momčad se može pobijediti pa tako i Lokomotivu. Uostalom, pobjeđivali smo Lokomotivu na Drosini i kada je bila jači. Važno je imati strpljenja.

Koja riječ o druženju s osnovnoškolcima u školi Monte Zaro koji su navalili na vas kako bi dobili potpise.

– He he, bilo je baš iznenađujuće i stvarno nisam očekivao da će biti tako lijepo. Na kraju je ispalo stvarno ugodno druženje s osnovnoškolcima i jako mi je drago što smo ih posjetili.[:]