[:hr]U subotu u 21 sat će Zeleno-žuti istrčati na travnjak Drosine i protiv momčadi Slavena otvoriti novu prvoligašku sezonu. Igrače će po prvi puta od kada je došao u Istru 1961 na teren povesti Dario Tomić kojeg je trener Pamić postavio kao novog kapetana svoje momčadi. Kako i sam Tomić kaže to mu neće biti prvi put u karijeri da je kapetan.

– Bio sam par utakmica kapetan Hrvatskog dragovoljca tako da mi u subotu neće biti prvi put u karijeri da sam kapetan. Moram se zahvaliti treneru na ukazanom povjerenju. Biti kapetan momčadi je odgovornost, pa čak i mali pritisak, ali siguran sam da neće biti problema. Prošla godina nije bila idealna što se rezultata tiče, ali to je sada sve zaboravljeno pa idemo dalje.

Trener Pamić ima puno povjerenja u Tomića bez kojeg trenutno ne može zamisliti svoju momčad. – Nadam se da ću ispuniti sve trenerove želje i da će sve ispasti dobro. U ovom trenutku mi je sve jedno igram li u obrani ili prema naprijed, bitno je da sve funkcionira dobro i da se Heister i ja dobro slažemo. 

– Ekipa Slavena je dovela nekoliko dobrih igrača od kojih bih izdvojio Sandija Križmana koji svima može raditi probleme kada je spreman. Trebat će itekako paziti na njega ako bude igrao. Uz veliko poštovanje prema protivniku, mi igramo doma i zato moramo tražiti tri boda. Trebamo biti pametni, a ne jurišati jer ipak još nismo u idealnoj formi. Ima dosta novih igrača pa i dalje traje proces upoznavanja, a mogu reći da sam se vrlo brzo uklopio s Nikolićem i mislim da dosta dobro funkcioniramo. Zaključio je Dario.[:]