[:hr]Polako se bliži kraj umaškog djela priprema za nogometaše Istre 1961. Dečki su u Umagu odradili dvije utakmice i niz treninga kako bi se na najbolji mogući način spremili za nastavak prvenstva koji je sve bliže. Do kraja priprema je ostalo svega dva dana u kojima će dečki odigrati još jedan susret, onaj za 5. mjesto na Istria Winter Cupu. Bit će to ujedno i posljednja pripremna utakmica koju će Zeleno-žuti odigrati uoči susreta s Osijekom.

Petak je za dečke bio nešto lakši dan. Igrači koji su odigrali veći dio utakmice s Olimpijom su na rasporedu imali rekuperacijski trening. Njihovi suigrači s manjom ili bez minutaže na utakmici sa Slovencima su odradili trening koji se većim djelom bazirao na vježbe pasa i tehnike, uz igru na skraćenom terenu.

Popodne će za većinu igrača biti slobodno kako bi odmorili umorne mišiće. Ozlijeđeni igrači i oni u procesu povratka na teren će odraditi trening u teretani po vodstvom kondicijskog trenera Sadibašića. Dobra je vijest da se na jutarnjem treningu priključio Darko Mišić koji je ozlijedio ligamente skočnog zgloba. Doduše, Mišić je tek počeo s laganim pravocrtnim trčanjem, ali je to svakako dobar znak.[:]