[:hr]Dva tjedna nakon što je odigrao posljednju utakmicu s Cibalijom, Tomislav Čuljak već u petak će imati priliku zaigrati protiv svoje bivše momčadi u kojoj je proveo dobar dio karijere. Čuljak se Istri 1961 priključio prije deset dana, a već je debitirao u zeleno-žutom dresu prošli tjedan protiv Intera. – Još nikada nisam igrao protiv Cibalije i nije mi sve jedno igrati utakmicu protiv mog bivšeg kluba, ali dovoljno sam iskusan da emocije stavim sa strane tako da neće biti problema. Rekao je Čuljak i istaknuo. – Svakako bih se zahvalio svim momcima u svlačionici, stručnom stožeru i ljudima u klubu koji su me izvrsno prihvatili.

Naš lijevi bek pojasnio je ukratko svoju situaciju u svom bivšem klubu i prelazak u redove Istre. – U posljednja dva mjeseca sam tamo igrao bez ugovora, a kada je stigao poziv iz Istre i trenera Raić-Sudara moram priznati da sam se malo dvoumio jer sam tamo bio stariji igrač i kapetan. Moja situacija je tamo bila posebna, ali na kraju sam odlučio da ja najbolje da dođem u Istru 1961 tako da je to za mene završena priča. Rekao je Čuljak i par riječi nadodao o vinkovačkom sastavu. – Imali su velike promjene u ekipi. Čak 20 igrača im je oitšlo pa su morali napraviti novu ekipu koja se još slaže u hodu. Došli su neki igrači koji su željni afirmacije i stoga imaju posebni motiv što igraju prvu ligu. Zato mislim da ih nikako ne treba podcijeniti, a to su i pokazali protiv Rudeša i u prijašnjim utakmicama.

Čuljak dobro poznaje ekipu u kojoj je igrao do prije par tjedana, a kao najveću prijetnju je istaknuo vezni red vinkovačke momčadi. – Vezni red Cibalije je jako dobar. Istaknuo bih Pervana koji je mladi i potentan igrač, a tu su i Muženjak i Plum koji zajedno drže vezni red i diktiraju tempo ekipe. Za Cibaliju je dosta bitno što se u kadar vratio i Vitaić koji pomogne samom pojavom jer je pravi kapetan i pravi čovjek, iako sumnjam da će startati u petak. Njihova pobjeda protiv Rudeša daje nama na znanje da moramo biti oprezni, ali kvaliteta je definitivno na našoj strani. Favoriti smo i moramo se tako postaviti, zato idemo na pobjedu. Zaključio je naš lijevi bek.[:]