[:hr]Potpisom na ugovor u trajanju od dvije godine Asen Georgiev je u ponedjeljak postao igrač Istre 1961. Stoper rođen u Sofiji u Bugarskoj 9. srpnja 1993. karijeru je započeo u Levskom iz Sofije, a nakon odrađenog staža u školi nogometa je preselio u Botev iz Vartse gdje je odigrao jednu sezonu. Nakon toga je godinu dana bio standardni član Lokomotiva iz Plovdiva, a sljedeće dvije sezone je proveo u Montani s kojom je izborio prvu ligu.

– U Istru 1961 dolazim spreman. Zadnju utakmicu sam igrao 4. lipnja, a nakon toga sam malo odmarao i radio individualno. Otkrio je Asen koji kaže da je upoznat s ligom i svojim novim klubom. – Znam da je liga najjača na ovim prostorima, a za Istru 1961 sam čuo i ranije. Kada sam krenuo u dogovore s klubom sam se detaljnije informirao gdje odlazim.

Pred Georgijevom je razdoblje u kojem će upoznati svoje nove suigrače i pokušati se uigrati i uklopiti u novu sredinu. Prema njegovim riječima smatra da to neće biti problem. – Mislim da je vrijeme preostalo do prvenstva dovoljno da se dobro upoznam s dečkima i uigram u novu momčad. Od ovih priprema očekujem da ćemo se svi individualno dobro pripremiti za ono što nas čeka ove sezone. Zaključio je Asen kojemu želimo dobrodošlicu i puno sreće u svom novom klubu.[:]