[:hr] 

Nogometaši Istre 1961 su u ponedjeljak popodne u Limbušu protiv Rudara iz Velenja upisali svoju drugu pobjedu na slovenskom djelu priprema. Bila je to većim djelom izjednačena utakmica u kojoj su obje momčadi tijekom susreta imale faze dominacije, ali u faze u kojima su bile u podređenom položaju. Ipak, bolji su bili Puležani koji su iskoristili tri svoje prilike i na kraju slavili s 3:0. Istra 1961 je povela golom Bubalovića u smiraju prvog poluvremena, dok su vodstvo Zeleno-žuti povećali preko Burića u 69. i Prelčeca u 89. minuti.

U prvih dvadesetak minuta utakmice se nije događalo gotovo ništa, uz tek nekoliko sporadičnih udarca iz daljine. Stvari su se malo razbudile sredinom prvog poluvremena kada su za Rudar udarcima iz daljine pokušali Trifkovič i Tučič. Uslijedilo je tada pet “zeleno-žutih” minuta u kojima su dečki u kratkom vremenu stvorili čak četiri stopostotne prilike. Prvo Badrov u 23. minuti nije iskoristio dubinsku loptu koju mu je s noge ukrao vratar Rudara, a minutu kasnije niti Burić koji nije kapitalizirao poklon protivničke obrane. U 25. minuti lijepa akcija na desnoj strani i ubačaj Maružina za Badrova koji je pucao pored gola. U istoj minuti još jedna velika greška obrane Rudara, ali je Burić pucao u blok. Srećom po Zeleno-žute kazna za čak četiri promašene prilike nije stigla.

Uslijedilo je pak novih dvadesetak minuta nešto mirnije igre, većinom na sredini terena, s puno kontakta i jakih duela. Odnos snaga u tim minutama bio je izjednačen, ali su ipak Zeleno-žuti bili ti koji su uspjeli povesti prije odmora. Badrov je odlično probio po lijevoj strani, riješio se dva čuvara i ubacio pred gol za Bubalovića koji je pogodio praznu mrežu.

U nastavku susreta su Slovenci ušli puno bolje i rastrčanije te su dvadesetak minuta u potpunosti kontrolirali utakmicu, imali veći posjed lopte i stvarali opasne prilike. Međutim, sve to im nije bilo dovoljno da svladaju odličnog Ćorića koji je u igru ušao na poluvremenu umjesto Ivušića. Rudari su prvo zaprijetili preko Trifkoviča u 52. minuti kada je neometan s ruba kaznenog prostora pucao preko gola. Samo minutu kasnije sjajna intervencija Ćorića! Pišek se našao sam na prvoj stativi, s par metara ciljao spojnicu, ali se Ćorić protegnuo do krajnjih granica i loptu skrenuo u korner.

Još jednu gol priliku Rudari nisu iskoristili u 57. minuti kada je Vizinger pucao pored gola, dok je u 64. minuti udarac Črnčiča iz blizine refleksno obranio Ćorić. Nakon toliko neiskorištenih prilika na red je stiglo staro nogometno pravilo. Igrala se 69. minuta kada je Burić dobrim udarcem svladao vratara i tako kontru završio pogotkom. Protivnička ekipa je tada vidljivo pala pa su nogometaši Istre 1961 uz veći posjed lopte mirno priveli utakmicu kraju, a minutu prije kraja susreta postavili konačnih 3:0 preko kontre koju ja pogotkom završio Prelčec.[:]