[:hr]Pred 500-ak gledatelja su u subotu na večer na Drosini snage odmjerili Istra 1961 i Zagreb. U izjednačenoj utakmici s malo prilika momčadi su podijelile bodove, što je možda i najrealniji ishod ove utakmice. Gosti su ipak bili bliže pobjedi jer nisu iskoristili najbolju priliku na utakmici, penal u 90. minuti. Bod je Zeleno-žutima spasio Brkić, a tragičar je kod gostiju bio Stepčić.

Momčadi su u susret ušle bez pre više rizika i tako igrale gotovo cijelo poluvrijeme. Nije u prvih 45 minuta bilo pre više prilika, ali su zato momčadi stvorile niz poluprilika. Međutim, nije bilo opasnosti za oba vratara koji su većinom morali intervenirati kod slabašnih udaraca iz daljine. Za Zagrepčane je u uvodnom djelu susreta u dva navrata bezuspješno prijetio Šulc, dok su za Istru probavali Pamić i Repić. Sredinom prvog poluvremena su Zeleno-žuti višim tempom igre zagospodarili terenom, ali nisu uspjeli konkretizirati bolju igru. Povratkom u igru su Zagrepčani pokušali prijetiti preko Šehića i Stepčića, ali se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.

Nastavak susreta nije ponudi zanimljiviju utakmicu, iako su akcije Zeleno-žutih bile nešto opasnije nego u prvom djelu susreta. Međutim, tijekom svih 90 minuta je uvelike izostao zadnji pas kako bi igrači Istre pred Livakovićem bili nešto konkretniji. Dečki su relativno lako dolazili na 20 metara od gola Zagreba, ali su izostale kvalitetne lopte za nešto više.

Kako se bližio kraj utakmice, tako se igra kod obiju momčad polagano raspadala pa su sve češće bile dubinske lopte koje su završavale na glavama stopera. Gosti su u par prilika opasno zaprijetili kontrama, ali bez učinka. Slično je bilo i na drugoj strani gdje su Vuković i Bouhna mogli bolje reagirati u dvije situacije. Možda i najbolju priliku na utakmici za Istru je imao Bouhna u 82. minuti kada je na dubinsku loptu stigao prije Livakovića, ali je for bio pre dug pa nije stigao iskoristiti dobru poziciju. U 89. minuti su pak gosti imali sjajnu priliku za pobjedu kada je Zlomislić u svom kaznenom prostoru srušio Bobana. Udarac s bijele toče je izveo Stepčić, ali je Brkić dobro procijenio udarac i spasio bod.[:]