[:hr]Stigao na ljeto prošle godine, Branko Ojdanić od prve je ovosezonske utakmice zauzeo mjesto u udarnoj postavi Istre i s Nikolom Žižićem činio stoperski par Istre 1961. Rođeni Banjalučanin je krajem polusezone ipak izgubio status prvotimca, a ove pripreme su mu savršena prilika da se dokaže novom treneru i dobrim igrama osigura mjesto u prvoj postavi.

Pre zadovoljan sam s dosadašnjim djelom priprema. Atmosfera u ekipi je odlična, treniramo puno, jako i kvalitetno i mislim da će to uroditi plodom kada krene ono glavno, borba za bodove. Kaže Branko koji se s nekoliko riječi osvrnuo na trenera Panadića. – Trener je odličan, kako s ljudske, tako i s trenerske strane. Mislim da jako dobro radi i stvarno mi se sviđa njegov sistem rada u kojem svi moraju stalno davati 100% od sebe. Volim takav način rada i nije mi se teško uklopiti u to.

U zadnjih devet dana je baza za pripreme pulskog prvoligaša Rovinj. Dečki su odsjeli u hotelu Eden, a svakodnevno treniraju na terenima u Valbruni. – Super je u Rovinju, imamo vrhunske uvjete za dobre pripreme i dobar rad. Hotel je odličan, hrana isto tako, treninzi vrhunski tako da nam je ovdje zaista dobro. Vrijeme nas je poslužilo tako da se stvarno nemamo zašto žaliti. Ipak postoji mali problem s terenima pa su dečki nerijetko morali mijenjati podlogu treniranja, a to redovito stvara određene poteškoće igračima. – Da, neki dečki su već imali nekih sitnih problema, ali ništa drastično. Većinom zatezanja, bez jačih ozljeda. Mislim da je to dio priprema i siguran sam da ćemo nekako izgurati.

U dosadašnjem djelu priprema je ekipa odradila prijateljsku utakmicu protiv Agencije Umag. Zahvaljujući dečkima koji većinom igraju za istarske četvrtoligaške klubove Zeleno-žuti uvijek imaju takmaca u tako ranoj fazi priprema. Rekao je Ojdanić par riječi i o tom susretu. – Realno je da se ne možemo mjeriti prema njima, ali sve jedno smatram da smo trkački odradili dobar posao. Iz utakmice u utakmicu ćemo se dizati i na igračkom planu jer će nam šef ispravljati pogreške i ukazivati kako želi da izgledamo na terenu.

Branko je pred kraj prošle polusezone ispao iz momčadi pa je sada pravo vrijeme da se nametne novom treneru, ali to neće biti laka zadaća jer je tu i dobra konkurencija. – Bio sam ispao iz momčadi, ali to je sada prošlost i ja sam se već okrenuo budućnosti. Tu sam kako bih dao svoj maksimum na svakom treningu, a to i činim jer se želim se pokazati u najboljem svjetlu, što zbog sebe, što zbog kluba. Želim da klub ostvari što bolji rezultat i zacrtane ciljeve jer je to najbitnije. Rekao je Ojdanić i zaključio. – Mogu samo reći da bih volio da pripreme prođu bez pre više ozljeda, da budemo zdravi i da dobro pripremljeni dočekamo utakmicu s Osijekom.[:]