[:hr]Slabih 90 minuta su Zeleno-žuti odigrali u subotu popodne na Drosini protiv Lokomotive. Oko 700 gledatelja je ipak očekivalo više od Zeleno-žutih koji su odigrali blijedu partiju i na kraju pretrpjeli visoki poraz na dana kada su Demoni slavili svoj 24. rođendan.

Prvih dvadesetak minuta utakmice se većinom igralo na sredini terena, bez uzbuđenja i prilika za gol. Obje momčadi su se disciplinirano branile pa je prostora pred golovima bilo vrlo malo. Stoga se prva donekle konkretnija prilika dogodila tek iz prekida, kada je u 22. minuti Pamić pucao u Ivešu. Vratar Istre je još jednom dobro reagirao par minuta kasnije kada je iz daljine pucao Andrijašević. Oko 700 gledatelja na Drosini je na prvu priliku Istre 1961 trebalo čekati do 29. minute. Varela se sjajno zagradio u kaznenom prostoru gostiju, okrenuo prema Zeleniki, ali s desetak metara nije uspio pogoditi okvir gola.

Probuđena Istra prijetila je i preko Heistera, ali su oba pokušaja brzonogog bočnog igrača Zeleno-žutih bila neprecizna. Lokomotiva je u posljednjih petnaestak minuta prvog djela preuzela posjed lopte Istri i tako postala opasnija. Zeleno-žuti su teško dolazili do lopte, a nerijetke su bile neprecizne dubinske lopte i izgubljeni dueli u sredini terena. Tako stanje na terenu pogodovalo je gostima koji su stvorili par jako ozbiljnih prilika ispred Iveše. Fiolić je glavom iz blizine prebacio gol, a Grezda iz daljine dobrano namučio Ivešu da spasi svoj gol. Međutim, na još većim mukama je vratar Istre bio u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je spasio nemoguće. Prvo je obranio udarac Andrijaševića iz blizine, a zatim je odlično reagirao na odbijanac i udarac Grezde.

Nastavak susreta nije donio puno dobroga Istri 1961. Iako je Bouhna u 53. minuti bio sam ispred gola, ubačenu loptu Heistera nije uspio pospremiti u mrežu. Kazna za to mogla je doći u kontri gostiju kada je Marić izbio sam ispred Iveše, ali mu je vratar Istre obranio udarac. Iveša ipak nije mogao ništa iz kornera koji je uslijedio. Igrač Lokomotive je loptu prebacio na drugu stativu gdje ju je usamljeni Andrijašević glavom skrenuo u mrežu.

Zeleno-žuti su nakon primljenog gola pali pa su vrlo teško uspijevali odigrati konkretniju akciju. Igra se svela na dubinske lopte i pokušaje probijanja po bokovima brzih Gržana i Heistera. Međutim, to nije dovelo do željenog rezultata. Blijedim Zeleno-žutima je u 80. minuti nakon kontre Andrijašević zabio drugi gol i tako do kraja ubio nadu u pozitivan rezultat. Isti je igrač do kraja utakmice iskoristio raspadnutu domaću momčad i u 84. minuti zabio svoj treći gol.[:]