[:hr]Nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli doći do treće uzastopne domaće pobjede u ovoj sezoni. Nakon što su pobijeili protiv Slavena i Hajduka, Zeleno-žute su uspjeli zaustavili nogometaši Intera koji su sačuvali svoju mrežu u prilikama oskudnoj utakmici.

U utakmicu su bolje ušli gosti iz Zaprešića koji su u prvih desetak minuta dvoboja izvršili solidan presing na obranu Istre. UspIjeli su igrači Intera dvaput zaprijetiti, u trećoj minuti preko Nestorovskog, a u sedmoj preko Jefthona. U oba navrata su pokušaji bili dobri, ali neprecizni. Kroz sljedećih desetak minuta se odnos snaga promijenio na stranu Istre čiji su igrači sve češće boravili pred gol Posavca.

Prvi konkretniji pokušaj na utakmici za Istru 1961 djelo je Repića koji je u 19. minuti snažno pucao s 20-ak metara od gola, a vratar gostiju je uspio izbiti loptu. Samo minutu kasnije je Zlomislić pucao iz slične pozicije, ali je i ovaj put Posavec dobro reagirao. Obje momčadi su nastavile polu aktivno igrati na sredini terena te su većinom bezuspješno pokušavale iznenaditi protivnika dubinskim loptama, ali nisu uspijevale. Upravo zbog toga je broj prilika do kraja poluvremena bio dosta skroman. Probao je dvaput Repić za Istru i Glavina za Inter nakon greške Đurića, ali nije bilo preciznosti.

Velika vrućina i sparina očigledno su utjecale na ritam igre koji je u nastavku pao za nijansu. U prvih dvadesetak minuta nastavka nije bilo prilika ni uzbuđenja, a nešto više od 1500 okupljenih gledatelja razbudio je dobar udarac Đurića iz slobodnog udarca kojeg je obranio Posavec. Nekoliko trenutaka kasnije je Nikolić probao zaprijetiti Posavcu udarcem glavom, ali nije bio precizan. Isto kao i Nestorovski koji se u 66. minuti sjurio u kazneni prostor Istre i pucao prema Iveši koji je bio dobro postavljen. Par minuta kasnije je Blažević iz odlične pozicije promašio okvir vrata. Najbolju priliku na utakmicu promašio je Nikolić u 77. minuti kada ga je Heister pronašao povratnom loptom, ali je Crnogorskom napadaču pokušaj obranio Posavec. Iako su obje momčadi pokušavale doći do pobjedonosnog pogotka, to im nije pošlo za nogom te je utakmica završila bez golova i bez pobjednika.[:]