[:hr]Bez golova završila je utakmica 5. kola između Istre 1961 i Slaven Belupo. U susretu bez pre više prilika i uzbuđenja momčadi su podijelile bodove te su tako Zeleno-žuti još jednom ostali bez pobjede.

U prvom djelu susreta momčadi nisu pokazale obilje lijepe igre, ali zato nije izostalo borbenosti, trke i duela za svaku loptu. Ekipe su veći dio vremena provodile na sredini terena pa ne čudi podatak da se prva konkretnija prilika dogodila tek u 16. minuti utakmice. Neprecizan je tada bio Solomon koji je glavom pucao iznad gola.

U prvih 45 minuta su Zeleno-žuti odlično zatvorili puteve prema golu Iveše tako da je vratar Istre ostao u potpunosti besposlen, što nije slučaj za Markovića koji je u 29. minuti morao spašavati svoj gol. Ubacio je Paracki iz kornera, lopta je išla pod prečku te ju je vratar Slavena morao skrenuti u korner. Ipak, puno opasniji je bio udarac Polića nekoliko minuta prije kada je Marković već bio svladan, ali je jaki udarac veznjaka Istre nakon odbijanca bio neprecizan. Do kraja poluvremena je Bouhna pao u kaznenom prostoru Slavena i uzaludno tražio penal, dok je Paracki nakon odbijanca pucao pored gola.

Situacija i odnos snaga na terenu se u nastavku susreta ponešto promijenio. Gosti su zaigrali nešto bolje, aktivnije prema naprijed. Međutim, nogomet i dalje nije bio na nekoj višoj razini pa je nešto više od 1000 gledatelja na Drosini većinom gledalo žestoku borbu na sredini terena. Kod gostiju je najaktivniji u napadu bio Zakarić koji je u dva navrata dao posla Iveši, ali se vratar Istre nije dao iznenaditi. S druge strane su gostujućem vrataru prijetili Mišić i Bouhna, ali ni oni nisu uspjeli konkretnije ugroziti njegov gol.[:]