[:hr]Bez golova je u subotu na Drosini završila zanimljiva utakmica između Istre 1961 i Hajduka. Na slabom terenu pred 3000 gledatelja su momčadi odigrale nešto slabije prvo, ali puno zanimljivije i bolje drugo poluvrijeme. Nešto bliže pobjedi su bili gosti koji su stvorili nekoliko prilika više od Zeleno-žutih, ali je na kraju remi ipak najpošteniji ishod utakmice.

Trener Tomić na raspolaganju nije imao desnih bekova. Uz već dulje vremena odsutnog Mišića, u kadru nije bilo Hadžića zbog problema s tetivama i Miloša koji je slomio prst na ruci. Kako se nakon odrađene kazne u kadar vratio Žižić, trener je odlučio na teren za zadnju trojku uz Žižića poslati Gojkovića i Georgieva. Tomić je priliku dao i Marku Trojaku koji je zaigrao kao desno krilo, dok je na klupu završio Lucio koji u zadnjih par utakmica nije zadovoljio trenera. Bertoša je pak poslan na lijevo krilo gdje je zamijenio bolesnog Collinsa, a na gol je umjesto Iveše stao Ivušić.

U prvih 45 minuta utakmice momčadi nisu pružile atraktivan nogomet, a sigurno je i slab teren kumovao rastrganom i neatraktivnom nogometu. Obje momčadi su stvorile mali broj prilika, a većinom se igralo na sredini terena uz veliku dozu borbenosti. Za Zeleno-žute je izgledniju priliku imao Solomon u 14. minuti kada je iz dobre pozicije pogodio vanjski dio mreže. Gosti su zaprijetili dva puta, u 22. i 42. minuti, ali je oba puta Ivušić bio na mjestu.

Prvih 15-ak minuta nastavka susreta su momčadi pokazale sličan nogomet kao u prvom djelu susreta, uz puno borbe, ali malo konkretnih poteza. Jedan je pomalo “zakuhao” Ivušić koji je loptu izbio na nogu Vlašića, a igrač Hajduka je pucao pored gola. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja probijanja bokova Hajduka, Trojak je u 59. minuti uspio u tome i ubacio povratno za Stepčića koji je iz odlične pozicije pucao u blok. Hajdukovci su opasno uzvratili u idućoj akciji kada je kontra gostiju završena udarcem pored gola.

U 60. minuti je trener Tomić na teren umjesto Trojaka i Rocea poslao Gržana i Lucija koji su unijeli nešto živosti u igri Zeleno-žutih koji su počeli češće boraviti ispred gola gostiju. Ipak, pravu priliku su stvorili gosti koji su u 72. minuti bili blizu gola. Ivušić je loptu odbio na nogu Vlašiću koji ju je poslao na drugu stativu. Tamo se Barry nije snašao te je propustio poslati loptu u prazan gol. Zeleno-žuti su odgovorili tri minute kasnije vrlo opasnom akcijom koju je Solomon završio dodavanjem u prazno umjesto udarcem. U 87. minuti su pak gosti zaprijetili i to vrlo opasno. U skoku je bio Šimić, ali je Ivušić sjajnom reakcijom spasio svoj gol. Dvije minute kasnije novo uzbuđenje. Na ubačaj iz kornera je glavom pucao Georgiev, a netko je od gostiju loptu izbio s gol linije. U posljednjoj minuti se ispred gola Istre stvorila velika gužva, ali gola ipak nije bilo.[:]