[:hr]“Mogu reći da sam jako sretan što sam se pripremama priključio u potpunosti spreman i što sam se vratio na teren. Počeo sam raditi pod punim opterećenjem, ali se ipak vidi da mi nedostaje ta polusezona koju sam pauzirao jer trenutno imam dosta jake upale mišića.” Rekao je Mateo Bertoša, povratnik na travnjak nakon gotovo šest mjeseci stanke zbog ozljede tetiva na stopalu. Bertoša je na pripremama u Americi pretrpio rupturu tetive pa je zbog toga morao pod nož, a nakon rehabilitacije napokon se vratio u momčad i u nedjelju popodne odigrao poluvrijeme protiv Agencije Umag.

Mateo nam je nešto više rekao o samo ozljedi. “Stanje je pod kontrolom i svakim danom s fizioterapeutima radim masaže i mobilizacije tako da je s te strane sve OK. Bio mi je čudan osjećaj vratiti se na travnjak pošto nikada u karijeri nisam imao tako dugu pauzu. Mogu reći i da sam u neku ruku bio jako sretan što sam mogao zaigrati bez ikakvih bolova.” A ti bolovi su bili prisutni upravo zbog operirane tetive koja bi se nerijetko upalila i Mateu radila nemale probleme. “Dugo sam to vukao, malo bi me boljelo, malo ne, povuklo bi se i opet upalilo, ali nikad nije bilo potrebe za operativnim zahvatom. To je ipak bilo neizbježno kada je pukla ta tetiva, ali sam sada napokon riješio taj problem.

Problem je srećom riješen, a sada slijedi povratak u formu i borba za poziciju na lijevom boku obrane Zeleno-žutih.” Pavić je odigrao polusezonu na jednom vrhunskom nivou, konkurencija je zdrava, borit ćemo se obojica i na treneru će biti odlučiti tko će u kojem trenutku igrati. Ja još nisam u optimalnoj formi i do tada će mi trebati još vremena, ali kažem, treba raditi i ustrajati pa će sve doći na svoje.” Rekao je Bertoša koji je nadodao i nekoliko riječi o samim pripremama za novu sezonu. “Pripreme kao pripreme, počeli smo jako, radimo dobro, teške su noge i upaljeni mišići. Utakmica s Agencijom Umag nam je dobro došla da se rastrčimo, a od same utakmice se realno nije puno očekivalo osim da je odigramo dobro i da se nitko ne ozlijedi. U Sloveniji znamo s kim igramo i znamo da nas očekuju vrlo teške utakmice koje će pokazati na čemu smo i što možemo očekivati ove sezone.“[:]