[:hr]Nakon prespavane noći kapetan Istre 1961 prokomentirao je vrijedan domaći bod Istre 1961 protiv Dinama. – Nije trebalo prespavati noć nego smo odmah nakon utakmice znali da smo odradili dobar posao i da smo odradili ono što smo se dogovorili u svlačionici. Bili smo agresivni i mislim da je na kraju bod rezultat svega. Rekao je Mateo koji je sa svojim suigračima pokazao kako momčad raste i kako će domaći teren biti velika prednost u daljnjoj fazi natjecanja. – U te dvije domaće utakmice protiv Slavena i Dinama smo stvarno pokazali da možemo odigrati na grintu, a jedino mi je žao gostovanja kod Rudeša gdje to nismo potvrdili.

Zeleno-žuti su u posljednjih 19 utakmica protiv Dinama primali minimalno jedan pogodak po utakmici, a ovo je bio prvi susret nakon više od četiri i pol godine u kojoj se mreža Zeleno-žutih nije tresla. – Očekivali smo da će Dinamo dominirati, a mi smo im i prepustili inicijativu. Teško ih mi možemo napadati, ali kroz kontre i polu kontre smo vidjeli da im itekako možemo zaprijetiti. Imali smo i dvije dobre prilike, čak i bolje nego oni. Bili smo koncentrirani i nismo im dozvolili da zaprijete. Što se terena tiče stvarno sam bio iznenađen kada sam vidio u kakvom je stanju nakon toliko kiše, a kada smo izašli prije utakmice sa sucem smo vidjeli da se može igrati. Tako da teren nije bio toliko loš kao u nekim prijašnjim sezonama.

Bertoša je prokomentirao i poništeni gol Aljoše Vojnovića zbog navodnog zaleđa. – Na utakmici je to drugačije izgledalo, ali kada smo pregledali snimku smo vidjeli da je bio milimetarski offside. Što je tu je, utakmica je prošla, rezultat je ostao i ne možemo tu ništa promijeniti. Jasno da se ne može, ali ostaje žal za krasnim i vrijednim pogotkom, pogotovo kada se uzme u obzir da u četvrtom kolu na Drosini Lokomotivi nije suđeno zaleđe u identičnoj situaciji kao u nedjelju. Osim zaleđa, sudac se nije istaknuo niti minutu ranije kada je prekinuo akciju Kitanovskog koji je krenuo sam na vratara. – Ne znam, to su sudački kriteriji. Možda je mogao malo sačekati i vidjeti kako će akcija završiti pa onda prosuditi, ali što je tu je.

Za kraj kapetan je zaključio. – Mislim da svi moramo biti zadovoljni osvojenim bodom, ali i da moramo tražiti puno više bodova na “manjim” utakmicama. Kako bilo, dečki su odradili super posao, stvarno smo svi bili u utakmici i cijeli tjedan smo dobro trenirali. Poslije Rudeša sam rekao dečkima u svlačionici da idemo pobijediti Dinamo i da će se sve zaboraviti. Malo nam je falilo, bili smo blizu, ali idemo dalje.[:]