[:hr]Zeleno-žuti se već par dana na odmoru, a pripreme za novu sezonu su u punom jeku. Nakon teške i razočaravajuće sezone može se zaključiti da je najbitnije što se ostalo u prvoj ligi, ali i da se treba uložiti puno napora da se tako nešto više ne dogodi. Velikom broju igrača su istekli ugovori pa je jasno da će se za sljedeću sezonu morati graditi nova momčad. Vremena je međutim jako malo jer tek što je sezona završila, početak nove je pred vratima. Porazgovarali smo stoga s trenerom i sportskim direktorom Istre 1961 Andrejom Panadićem koji je rezimirao prošlu polusezonu i otkrio neke planove za budućnost. – Sezona je bila naporna pa se treba malo opustiti. Međutim, nova će početi jako brzo pa uz ovih par dana odmora će se ipak trebati i raditi na stvaranju novog igračkog kadra. Moramo detaljno ispitati kako i što napraviti jer si ne smijemo dopustiti da opet pogriješimo. Ne smije se dogoditi da od deset igrača kod osmorice pogriješimo, nema više zezanja. Rekao je trener i nadodao. – Dugo nismo pobijedili, ali mi smo napravili najveću pobjedu kada smo protiv svih ostali u ligi i to na najdramatičniji način. To je bila najveća pobjeda i možda je sve ovo upravo tako trebalo završiti. Sezona je bila turbulentna, a iako smo krenuli dobro u ovu godinu, nismo uspijevali pobijediti pa je došlo do krize koja je pogodila sve. Igrači više nisu vjerovali u svoje mogućnosti i stvarno im nije bilo lako sve to izdržati.

– Imao sam osjećaj kao da smo mi bili ti koji su predodređeni za igrati kvalifikacije, kao da je to tako morali biti. Od početka je krenulo prema tome, od načina kako smo bili kartonirani i kako nam se sudilo. Došlo je tada do velikog nepovjerenja među ljudima pa se sve završilo miksanjem i pokušajima koji su ipak na kraju urodili plodom. Kaže Panadić koji je istaknuo kako je za cijelu momčad i klub najbitnije da se ostalo u ligi. – Ostanak u ligi je za sve nas bilo jedno veliko olakšanje. Sezona će uskoro početi, a mi zbog kvalifikacija koje smo igrali startamo malo kasno. Zato ćemo morati raditi brzo, ali ćemo ipak morati i paziti. Pokušat ćemo napraviti najbolje što možemo u ovom trenutku.

Za malo više od mjesec dana kreće nova sezona tako da će pripreme startati već krajem ovog tjedna. – Žao mi je što dečkima ne možemo dati malo više odmora, ali jednostavno nema vremena. Dečki su zaslužili dužu pauzu nakon tako teške sezone, ali im je na žalost ne mogu dati. Prvo okupljanje ćemo imati 11. lipnja, a u Puli ćemo biti do 30. lipnja kada ćemo otići na deset dana u Sloveniju. Što se pripremnih utakmica tiče, za sada je teško govoriti o tome, a više ćemo znati kad krenu pripreme.[:]