[:hr]Povratnik u redove pulskog prvoligaša, Rovinjež Andrea Ottochian strijelac je dva iznimno važna pogotka Lokomotivi i Slavenu koja su uvelike usmjerila bodovni balans Zeleno-žutih prema sigurnoj zoni prvenstvene ljestvice. Ottochian je boje Istre 1961 branio oko godinu i pol dana, od ožujka 2012. do kolovoza 2013., da bi zatim prvo preselio u redove Cibalije, a kasnije Intera.

Zeleno-žuti će u subotu gostovati upravo kod Intera iz kojeg je Ottochian na zimu stigao u Istru 1961. – Prije samo tri mjeseca sam još bio u Zaprešiću tako da mi je ova utakmica malo drugačija od ostalih. Proveo sam tamo dvije i pol godine od kojih prve dvije imam jako lijepe uspomene. Bit će mi drago igrati protiv svojih prijatelja i bivših suigrača, a to bi mogao biti i jedan motiv više za mene. Kaže naš krilni napadač koji je otkrio kako se i dalje čuje sa svojim bivšim suigračima. – Još se dosta često čujem s dečkima, prvenstveno s Blaževićem, Zulimom i trenerom Bagarićem, ali i s ostalim dečkima. Proveo sam dosta vremena tamo pa su tako i kontakti ostali.

Ottochian dobro poznaje momčad Intera pa je tako i istaknuo nekoliko igrača za koje smatra da su najveće opasnosti po Zeleno-žutima. – Njihov najbolji igrač je po mom mišljenju Nikola Rak, a opasna su i oba Blaževića. Koliko znam Ivan se vraća nakon ozljede te Vlatko koji se uvijek nađe u šansi i uvijek može zabiti gol. Rekao je Otto i par riječi nadodao o napadaču Komnenu Andriću koji je u subotu Lokomotivi zabio dva pogotka, ali čiji je nastup upitan. – Koliko znam imao je posjekotinu koja se inficirala, ali je to riješio i mislim da će igrati protiv nas. U slučaju da neće moći to će sigurno biti dobra stvar za nas. Sjećam se još kada sam bio u Interu da nam je trebala baš takva špica pošto smo većinom imali iste profile igrača, a kada je došao smo počeli puno bolje igrati pa njegov je dolazak puno pomogao ekipi.

Interovce već gotovo četiri godine vodi Samir Toplak, trener koji je Zaprešićane uveo u prvu ligu. – Toplak je trener koji voli igrati, ima svoje principe od kojih ne odustaje i koji na kraju krajeva već neko vrijeme ima rezultate koje ispunjavaju ciljeve tog kluba. Kada smo tek ušli u ligu smo bili hit prvenstva. Bili smo peti i to nitko nije očekivao. Dobro je uigrao ekipu i svaki igrač točno zna što treba raditi.

Zeleno-žute u subotu zasigurno očekuje teška utakmica, a s time se slaže i Ottochian koji je najavio i protivnički presing od prve minute. – Siguran sam da će od prve minute krenuti po gol. Tako igraju već dugo i u prvih 15 minuta će nam sigurno napraviti veliki pritisak. Znam samo da nas neće podcijeniti, a realno ni nemaju razloga za to. Rekao je Otto i za kraj nadodao. – Imali smo dvije teške utakmice vani, ali sada nam dolazi gostovanje kod ekipe slične kvalitete kao naše tako da imamo pravo nadati se bodovima. Pozitivan rezultat bi puno značio za atmosferu i za nastavak sezone, a pogotovo za utakmicu s Rudešom koja slijedi.[:]