Na stadionu Maksimir u petak 13. rujna održan je 4. po redu turnir ”Special Power League” za djecu s teškoćama u razvoju. Istoimeni projekt pokrenut je prošle godine a inicijator bila je Akademija zdravog življenja.

Pet je momčadi sudjelovalo na turniru odigranom na terenu s umjetnom travom, a to su Dinamo Power Team, NK Istra 1961, NK Osijek, NK Slaven Belupo, NŠ Međimurje Čakovec. Sve su ekipe na kraju zanimljivog turnira i odigravanja međusobnih utakmica za uspomenu dobila priznanja i poklone, kao i pehar za sudjelovanje. Na otvorenju turnira goste je u ime GNK Dinamo pozdravio direktor nogometne škole Dinamo Damir Krznar, dok su podršku uoči utakmica sudionicima dali kapetan Dinama Arijan Ademi i stoper Emir Dilaver.

Projektu su se priključili HNS, HRS, Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, centri za odgoj i obrazovanje Pula, Zagreb, Osijek, Pula te nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske. Svaka tri mjeseca u jednom gradu održava se turnir ovoga tipa te je projekt postao prepoznatljiv u svim dijelovima Hrvatske.

Ideja projekta jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo. Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom. Cilj jest omogućiti i toj djeci da ravnopravno zaigraju nogomet i rukomet za grb svog voljenog kluba na uređenom igralištu.

Projekt se zasniva na izvannastavnom bavljenju sportom za djecu s teškoćama u razvoju te mogućnost uključivanja u projekt i djece koja pohađaju Centre za odgoj i obrazovanje ali i djece koja su uključena u sustav redovnog školovanja.