Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 16. kola SuperSport HNL-a, između Istre 1961 i Hajduka. Utakmicu su najavili glavni trener David Catala i igrač Dario Marešić.

Bit će ovo za nas test i veliki izazov, jedna jako dobra utakmica za igrače u kojoj će sigurno uživati. Dat ćemo sve od sebe, natjecat se i pokušati uzeti sva tri boda. Očekujem od svoje ekipe da se natječu, da svaki igrač da svoj maksimum i da budemo hrabri. Znamo da je Hajduk trenutno prvi na tablici i da dolazi s hordom navijača, znamo da imaju vrlo kvalitetne igrače, ali ja vjerujem u svoje igrače. Već smo ih pobijedili na Poljudu, trebamo to ponoviti i imati bolji intenzitet i mentalitet od njih, trebamo vjerovati. Ako budemo kompaktni i sigurni u sebe, vjerujemo da imamo šanse. Ako pustimo srce na terenu, možemo biti jednako kvalitetna momčad, ako smo kao jedan, poručuje trener Catala.

Nadamo se da ćemo moći ponoviti rezultat kao prošle utakmice u Splitu, iako smatram da je ovo sada skroz drugačija utakmica. Oni su promijenili trenera, mi smo se digli kao ekipa od tada. Jedva čekamo sutra da krene utakmica, bit će pun stadion i to je ono što svaki igrač želi. Oni su prvi na tablici i pred njima je veći pritisak jer svi očekuju da će nas dobiti, ali mi smo spremni i znamo da trebamo dati 100%, jer bez toga ne možemo do bodova. Kod nas nema pritiska, tu smo da igramo i uživamo u utakmici jer smo svjesni naše kvalitete i svjesni smo da ih možemo dobiti. Ove dvije pobjede zaredom su nas baš digle i dale nam samopouzdanje. Želimo pobijediti sutra. Želim da sutra svatko da sve od sebe, kao i svake utakmice, i da jednostavno uživamo sutra u trenutku, bit će top utakmica i jedva čekamo, kaže Dario Marešić.
#ForzaIstra