Danas se održala tiskovna konferencija pred utakmicu 11. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Istre 1961, koja je na rasporedu u nedjelju u 17:15 sati.  Utakmicu su najavili trener David Català i igrač Eric Björkander.
Nakon zadnje loše izvedbe i loših rezultata, moramo biti jači nego ikada i pozitivni, to je jedini način da se suočimo sa situacijom u kakvoj smo sada. Vjerujem u ekipu i igrače, trebamo se nastaviti boriti i napredovati, odustajanje ne dolazi u obzir, nastavljamo raditi i napredovati. Ekipa je jako dobro trenirala ovog tjedna, bit će mi teško odlučiti tko će startati i tko će putovati jer svi daju sve od sebe, dobra je atmosfera i dobro raspoloženje. Moramo dati sve od sebe i natjecati se, kao što smo se natjecali protiv Hajduka, to je jedini način da uzmemo tri boda. Ne smijemo ponoviti scenarij kakav smo pokazali protiv Lokomotive, zato je moje najmanje očekivanje da se natječemo, od prve do zadnje minute. Trebamo biti mentalno jaki i borbeni, poručuje trener David Català.
Mislim da je ova utakmica nova šansa za nas da pokažemo da smo dobar tim. Zadnje tri utakmice nismo postigli rezultat kakav smo htjeli, ali sad imamo tu šansu. Dinamo je sigurno jedna od najboljih ekipa u ligi, ovo nam je prilika da odigramo dobru utakmicu. Mislim da je bitno ne tražiti izlike nego rješenja, bitno je da se držimo zajedno kao tim. Imat ćemo i dobrih i loših trenutaka, takav je nogomet. Naša ekipa je jaka, vjerujemo u uspjeh i 100% sam siguran da se možemo izdići nakon tri poraza. Pokazali smo protiv Hajduka da možemo pobijediti i najbolje ekipe u gostima. Moramo se natjecati i pokazati navijačima žar za pobjedom, kaže Eric Björkander.
#ForzaIstra