[:hr]Vrlo je veselio i živo bilo u četvrtak u jutarnjim satima na pulskom gradskom stadionu. 300-ak djevojčica i dječaka iz tri osnovne škole iz Pule su se okupili na pomoćnom igralištu i poligonu Drosine kako bi sudjelovali na nogometnom festivalu. Događaj u organizaciji HNS-a i NK Istre 1961 kao cilj ima popularizirati nogomet među osnovnoškolcima i potaknuti mlade da se bave treniranjem nogometa i sportom općenito.

S dječacima, koji su se zadržali na pomoćnom igralištu Drosine, su radili treneri NK Istre 1961. Dečkima su treneri pokazivali razne nogometne vježbe i igre s loptama, a našlo se vremena i za igru između dva gola.

Na poligonu su se pak okupile djevojčice pod vodstvom izbornice U-19 ženske reprezentacije Marije Margarete Damjanović, glavnog instruktora za ženski nogomet u HNS-u Hrvoja Matijevića i trenera u ženskoj školi nogometa Istre 1961 Nenadom Glušicom i Harisom Devovićem. Curice su odrađivale razne vježbe s loptom i igrale nogomet.

HNS je ovom prilikom školama sudionicima poklonio lopte i opremu na nogometnu igru, dok je NK Istra 1961 još jednom pozvala sve djevojčice da se priključe treninzima u ženskoj školi nogometa pulskog prvoligaša. Lijepo jutro uz puno veselja i igre na Drosini.[:]